Deveci Açiklamasi 'Atatürk'ü Dogru Tanimak Ve Tanitmak Zorunlulugumuz Var'

Deveci Açiklamasi 'Atatürk'ü Dogru Tanimak Ve Tanitmak Zorunlulugumuz Var'

Atakum Belediyesi, 26 Mart 2022’den 23 Nisan 2022’ye kadar bes Atatürk konferansi düzenleyecek.

Ilki 26 Mart’ta verilecek olan konferanslarda sahasinda uzman isimler Atatürk’ü bilinmeyen yönleriyle anlatacaklar. Atakum Belediye Baskani Av. Cemil Deveci konferanslar dizisi kararini “Kisa bir süre önce kent merkezindeki tarihi Atatürk Onur Aniti’nin iki kisi tarafindan yikilmak istenmesi üzerine” aldiklarini belirterek “Böyle bir hareket hiçbir kente yakismaz ama Samsun’a hiç yakismaz. Çünkü bu kent Atatürk kentidir. Mustafa Kemal Atatürk’ün Milli Mücadele’yi baslatmak için karaya ayak bastigi kenttir” dedi.

Bazi çevrelerin bilmeden ama bazi çevrelerin de çesitli nedenlerle bilerek ve isteyerek Atatürk hakkinda yalan yanlis bilgileri yazarak ve söyleyerek toplumun beynini bulandirmaya çalistiklarini belirten Baskan Av. Cemil Deveci, “Atatürk’ü dogru tanimak ve tanitmak zorunlulugumuz var. Bunun için Atakum Belediyesi olarak ilk etapta 5 ayri konferans düzenleme karari aldik. Bu konferanslar uzmanlar tarafindan verilecek ve dinleyicilerin Atatürk’ü gerçek yönüyle tanimasina katki verecektir” diye konustu.

Atakum Belediyesi Vedat Türkali Egitim Sanat ve Kültür Merkezi’nde düzenlenecek konferanslarin ilki Ondokuz Mayis Üniversitesi(OMÜ) Ilahiyat Fakültesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Israfil Balci tarafindan 26 Subat 2022’de verilecek. Prof. Dr. Israfil Balci konferansinin konusu “Islam’da Hilafet ve Atatürk” olacak.

Konferanslar serisinin ikincisi de “Atatürk ve Egitim” konusunda olacak ve OMÜ Fen Edebiyat Fakültesi Felsefe Tarihi Anabilim Dali Baskani Prof. Dr. Hasan Aydin tarafindan verilecek. 15’er gün arayla verilecek konferanslarda konusunda uzman isimler yer alacak ve Atatürk gerçegini anlatacaklar.

Atakum Belediye Baskani Av. Cemil Deveci “Atatürk’le ilgili çalismalarimiz bu konferanslarla sinirli kalmayacak. Bu yil içinde açacagimiz Gençlik ve Bilim Merkezimizde bir de Atatürk kitaplari bölümü kuracak, bunu halkimizin ve gençlerimizin hizmetine sunacagiz” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile