Devekusu Firarda Açiklamasi Ordu'da Mahalle Gezisine Çikan Devekusu Tebessüm Ettirdi

Devekusu Firarda Açiklamasi Ordu'da Mahalle Gezisine Çikan Devekusu Tebessüm Ettirdi

Ordu’nun Altinordu ilçesinde araciyla seyir halinde iken yolda gezintiye çikan devekusu gören bir vatandas o anlari cep telefonu ile kayda aldi. Görüntüler tebessüm ettirirken, devekuslarinin kapilarinin açik birakildigi için yetistirildikleri yerden kaçtiklari ortaya çikti.

Altinordu ilçesi Senköy Mahallesi’nde araciyla seyir halinde olan bir vatandas, yolda yürüyen bir devekusu görünce sasirdi döndü. Devekusuyla sohbet eden, az da olsa tedirgin olan vatandas, o anlari cep telefonunun kamerasi ile kayda aldi. Görüntüler tebessüm ettirirken, devekuslarinin bir üst mahallede kapinin açik unutulmasi sonucu kaçtigi, sonrasinda sahibi tarafindan bulundugu ögrenildi.

“Insanlar çok fazla merak ediyor”

Kizilhisar Mahallesi’nde 2017 yilinda hobi için basladigi devekusu yetistiriciligini devam ettirdigini ve 2 adet devekusu olan Levent Üçgül, “Devekuslarim hayvanlarin kovalamasi nedeniyle kaçtilar. Sonrasinda haber gelince Senköy Mahallesi’nde bulduk. Bunlari yetistirmek bende hobi olarak basladi.

Acaba yetisir mi? Diye düsünürken denemek için 2017 yilinda aldim. Sonrasina bunlari yetistirmeyi sürdürüyorum. Bu bizim buralarda pek olmadigi için meraklisi çok oluyor, insanlar gelip fotograf çekiyor” diye konustu.



Devekuslari ile çocuk gibi ilgileniyor, bahçede top oynuyor

Devekuslarinin evlerinin bahçesinde durdugunu ve onlarla yakindan ilgilendigini, top oynadigini aktaran Üçgül, “Devekuslarinin kapisini açik unutmusuz, hayvanlar kovalayinca kaçmislar ama vatandaslarimizin aramasi ile arayip bulduk, yakalamak da zor olmadi. Hayvanlarla ve insanlarla iç içe yuvalarinda yasiyorlar. Kuzu gibi, inek gibi insanlarla iç içe yasiyorlar. Herhangi bir sekilde saldirganlik göstermiyorlar, suanda 8 ayliklar, yetiskin olmalari için 2 seneye daha ihtiyacimiz var. Sonrasina yumurtalarini alacagiz. Devekuslarinin alicisini bulursam satabilirim” ifadelerine yer verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile