Develi'de Yeşil Kuşak Projesi Sevinci

Develi'de Yeşil Kuşak Projesi Sevinci

Kayseri'nin Develi İlçesi'nin en önemli mesire alanlarından olan Aksu mesire alanında 738 bin dönüm arazi Yeşil Kuşak Projesi kapsamında mera alanı statüsünden çıkartılarak sel önleme ve toprak taşkınlarını koruma amaçlı ağaçlandırma statüsüne dahil edildi

  Kayseri ' nin Develi İlçesi ' nin en önemli mesire alanlarından olan Aksu mesire alanında 738 bin dönüm arazi Yeşil Kuşak Projesi kapsamında mera alanı statüsünden çıkartılarak sel önleme ve toprak taşkınlarını koruma amaçlı ağaçlandırma statüsüne dahil edildi .
Develi Belediye Başkanı Recep Özkan ' ın " Yeşil Kuşak Projesi " kapsamında Aksu ' ya statü kazandırılması yönündeki girişimleri netice verdi . Başkan Özkan , " Yıllar önce ağaçlandırılmasına başlanan ve bugün ilçemizin akciğeri olarak kabul ettiğimiz en önemli mesire alanımızın mera vasfından çıkartılarak ' Sel önleme ve toprak taşkınlarını koruma amaçlı ağaçlandırma statüsü ' ne dahil edilmiştir . Bundan sonraki süreç ağaçlandırma kapsamında uygun projeler ile Aksu alanımızı koruyarak hem ağaçlandıracağız hem de Erciyes Dağı ' ndan gelecek sellerin ilçemize zarar vermemesi için gayret edeceğiz . Erciyes Dağı eteklerindeki bu önemli alanın vasıf değişikliği çalışması esnasında Çevre ve Orman İl Müdürlüğü ile Tarım İl Müdürlüğümüzün bu gelişmedeki katkılarından dolayı teşekkür ediyorum " dedi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile