Mali yilsonu islemlerinde tüm hesaplarin kapatilarak yeni bir mali döneme açilis islemleri yani yilsonu devir islemlerinin öneminden bahseden Büsra Sevim Tok programi kullanan firmalarin mutlaka devir yapilmasi gerektiginin altini çizdi.
Tok, “Devir, firmalar için tanimlanmis olan mali yilsonunda, muhasebe açisindan tüm hesaplarin kapatilmasi ve resmi belgeler hazirlandiktan sonra muhasebe ve ticari sistem islemlerinin etkilerinin yeni bir mali döneme açilis islemleri seklinde kaydedilmesidir. Devir islemi bir dönemi kapatip degerlerini diger yila aktararak yeni bir dönem açma isleminden ibarettir. Yani program içerisinde cari, stok, kasa, banka gibi bakiye bilgilerinin hesaplanarak yeni veri tabanina aktarilmasi islemidir” diyerek tüm firmalarin programlarini daha islevsel kullanabilmeleri açisindan devir islemlerini yaptirmalarini önem arz ettigini belirtti.
Tok devir islemlerinin nasil, ne zaman yapilmasi gerektigi ve hangi avantajlari sagladigini söyle anlatti; “Devir islemleri, veri tabani üzerinde kontrollü ve gerekli önlemlerin alinarak herhangi bir hataya neden olmadan yapilmasi gerekir. Bu nedenle devir islemleri teknik destek uzmanlarimiz tarafindan uzak masaüstü baglantisi ile yapilmaktadir. Devir islemi genellikle mali yilsonlarinda yapilmasi tercih edilen bir islemdir. Ancak kullanicilarimizin tercihlerine göre diledikleri zamanda devir islemi yapilabilmektedir. Devir, islemi ile programda yeni mali yilin açilisi saglanir. Bir sonraki yila geçis yapilarak faturasal karisikliklar engellenir ve bu geçis ile muhasebesel islemlerin takibi kolay olurken ayni zamanda programin raporlama ve performansina da etki eder buda kullanicilarimizin zamandan tasarruf etmesini saglar. Devir islemi öncelikle bir uzman tarafindan gerekli önlemlerin alinarak yapilmasi gerekmektedir. Mevcut verilerinizin herhangi bir hataya veya yanlis bir hesaplamaya neden olmamasi açisindan öncelikle yedeklenmesi sonrasinda yeni döneme aktarilmasi ile gerçeklesmektedir.”
Tok son olarak ise Bilsoft Yazilim olarak kendi ön muhasebe programlari kullanicilarina randevu sistemi ile en etkin hizmeti vermeye çalisacaklarini belirttikten sonra çok yakinda yogun bir döneme gireceklerini aktardi.
Devir Islemleri Kapida
DÜZCE – Bilsoft Yazilim KOBI sorumlusu Büsra Sevim Tok KOBI’lere yönelik yaptigi açiklamada yilsonunun yaklastigina deginerek ön muhasebe kullanan firmalari uyardi.



















