Devlet Bakanı Ve Başbakan Yardımcısı Çiçek‘ten ‘Geçmiş Olsun‘ Ziyareti

Devlet Bakanı Ve Başbakan Yardımcısı Çiçek‘ten ‘Geçmiş Olsun‘ Ziyareti

Kütahya‘nın Simav ilçesinde meydana gelen depremler dolayısıyla Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, Simav, Şaphane ve Pazarlar ilçelerinde incelemelerde ve vatandaşlara ‘geçmiş olsun‘ ziyaretlerinde bulundu.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz‘a Kütahya milletvekilleri Soner Aksoy, Hasan Fehmi Kinay ve AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Yenipazar eşlik etti. Pazarlar ilçesine yaptığı ziyaretlerde Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, vatandaşlara geçmiş olsun dileklerinde bulundu ve devletin kendilerine her konuda yardımcı olacaklarını bildirdi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, "Hepinize geçmiş olsun. Allah başka keder vermesin. İnşallah bu yaşadığımız üzüntü son üzüntü olur. Hem kendi adıma hem genel başkan Yardımcımız Salih Kapusuz adına hem de Başbakanımız adına hepinize geçmiş olsun dileklerimi sunarım. Depremden en fazla etkilenen Simav‘a sonra Şaphane‘ye ve daha sonra da Pazarlar‘a geldik. Depremin olduğu saatten itibaren devletin tüm birimleri gerekeni yaptı ve yapmaya da devam edecektir. Ülkemizin bulunduğu coğrafya

deprem riskinin yüksek olduğu bir coğrafyadır. Deprem olan Simav, Şaphane ve Pazarlar ilçelerimizin tüm ihtiyaçları karşılandı ve karşılanmaya da devam edecektir. Pazarlar ilçesinde oturulamayacak konut sayısı 60 ve hasarlı ama oturulabilecek konut sayısı ise 114‘tür. Yıl sonuna kadar da bu yıkılan konutların yerine yeni konutları bitirmiş olacağız. TOKİ veya valilik aracıyla binalar yapacağız. Çadır gönderdik. İhtiyaç varsa daha da gönderebiliriz. Allah‘a şükür devletimizin her şeyi var. İhtiyaç olursa her

türlü malzeme gönderecek güçtedir. Hükümet olarak karar aldık deprem bölgesinde devlet bankalarına olan borçlarınız, vergi borcunuz, sigorta borcunuzu tehir ediyoruz. İlgili bankaya, vergi dairesine ve Sigorta Müdürlüğüne gidip başvurarak bu uygulamadan faydalanıyorsunuz. Özel bankalara borcu olan varsa yarın özel bankalarla görüşüp bu borçları da tehir ettireceğiz" diyerek konuştu.

Vatandaşlara tekrar geçmiş olsun dileklerini sunan Cemil Çiçek ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz ilçeden ayrıldı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile