Devlet Bakanı Ve Başmüzakereci Egemen Bağış‘ın 1 Mayıs Mesajı

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Avrupa Birliği sürecinin de katkısıyla yıllarca en temel haklarından mahrum bırakılmış işçilere haklarını teslim ettiklerini belirtti.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Mesajında, "Eğer bugün dünyanın en büyük 16. ekonomisi olabildiysek ve rekor kıran bir büyüme hızıyla 2023‘e emin adımlarla gidebiliyorsak bu başarı, hiç şüphesiz, gecesini gündüzüne katarak, alın teri döken işçi kardeşlerimiz sayesinde olmaktadır" ifadelerini kullanan Bağış, işçilerin fabrikalarda, maden ocaklarında, tersanelerde, tarlalarda, hizmet sektöründe ve diğer iş alanlarında emekleriyle bu başarının gerçek sahipleri olduğunu

vurguladı. İşçilerin güçlü ve müreffeh bir Türkiye için emek harcadığı gibi kendilerinin de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde her bakımdan Avrupa Birliği standartlarını yakalamış bir ülke olma doğrultusunda çalışmalarını sürdürerek, daha demokratik ve daha özgürlükçü bir Türkiye rüyasını gerçekleştirdiklerini ifade eden Bağış mesajında şunları kaydetti:

"Avrupa Birliği sürecimizin katkısıyla da yıllarca en temel haklarından mahrum bırakılmış işçilerimize haklarını teslim ettik. Darbe yönetimlerinin yasakladığı 1 Mayıs‘ın, 2008 yılından itibaren Emek ve Dayanışma Günü olarak kutlanmasını sağlayıp, 1 Mayıs‘ı resmi tatil ilan ettik. 32 yıl aradan sonra Taksim Meydanını yeniden 1 Mayıs kutlamaları için işçilerimize açtık ve bu özel günün ruhuna uygun bir şekilde bir bayram havası içerisinde kutlanabileceğini gösterdik. İşçi kardeşlerimizin haklarının gasp

edildiği 12 Eylül Darbe Anayasası‘na, 12 Eylül Referandumuyla özgürlükçü fırçalar vurduk. Bu düzenlemelerle, işçilerimizin farklı sendikalara üye olabilmelerinin önünü açtık, sendikal haklarını güçlendirdik. Sendika, birlik ve konfederasyon temsilcilerinden oluşan Ekonomik ve Sosyal Konsey‘i anayasal güvence altına aldık. 1 Mayıs vesilesiyle tüm işçilerimizin bayramını kutlarken, 1977 yılı 1 Mayısında katledilen ve çeşitli iş kazalarında hayatlarını kaybeden bütün işçilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile