Devlet Destegiyle Atil Durumdaki Arazi Tarima Kazandirildi

Devlet Destegiyle Atil Durumdaki Arazi Tarima Kazandirildi

Tarim ve Orman Bakanliginin ’Tarim Arazilerinin Kullanilmasinin Etkinlestirmesi Projesi (TAKEP)’ çerçevesinde Sirnak merkez ile Cizre, Idil ve Silopi ilçelerinde 270 çiftçiye ait 5 bin dönüm kullanilmayan arazi tespit edildi. Bu alanda çiftçilere yüzde 75 hibe destekle dagitilan 70 ton sertifikali mercimek tohumu toprakla bulusturuldu ve hasat sezonu basladi.

Sirnak’ta atil durumda olan 5 bin dönüm arazi mercimek üretimiyle tarima kazandirildi. Tarima kazandirilmak istenen bu alanlarda çiftçilere yüzde 75 hibe destekle dagitilan 70 ton sertifikali mercimek tohumu toprakla bulusturuldu. Çiftçilerin büyük emekle ürettigi mercimekte hasat sezonu basladi.



Atil arazi, devlet hibesiyle senlendi

Kumçati beldesindeki çiftçilerden Mehmet Demir, kullanmadigi 33 dönüm arazisine devletin verdigi yüzde 75 hibe destekle 250 kilogram sertifikali mercimek tohumu ektigini ve iyi verim elde ettigini söyledi.



Lokman Ar isimli çiftçi devletin çiftçilere her türlü yardimi ve kolayligi sagladigini ifade ederek, "Duymadigimiz destekleri de bizlere veriyorlar. 20 dönüm atil arazim vardi, ekmeye imkanim yoktu. Onlarin verdigi destekle ektim. Valiligimiz, Tarim ve Orman Il Müdürlügü bizlere çok destek oluyor. Gübre ve mazot destegi sagliyorlar. Allah devletimizden, yetkililerimizden razi olsun" diye konustu.

Çiftçi Lokman Baygin ise, "Bölgede patos isiyle ugrasiyorum. 15 yildir patos yapiyorum. Bölge çiftçilerin ekinlerini biçiyorum. Bu yil yagmurlarda iyiydi, çok sükür diger senelere göre verimde çok iyi” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile