Devlet Destek Verdi Siirt'te Susam Ve Çeltik Ekimi Yayginlasti

Devlet Destek Verdi Siirt'te Susam Ve Çeltik Ekimi Yayginlasti

Siirt’tin Tillo ilçesine bagli Hatrant köyü Erenler mezrasinda 25 çiftçiye 250 dekar alanda ekilmek üzere 4,5 ton çeltik tohumu ve 15 çiftçiye 150 dekar alanda ekilmek üzere 150 kilogram susam tohumu dagitimi yapildi.

Tarim ve Orman Bakanligi Bitkisel Üretim Genel Müdürlügü tarafindan desteklenen “Tarim Arazilerinin Kullaniminin Etkinlestirilmesi Projesi (TAKEP)” ve Siirt Il Tarim ve Orman Müdürlügü tarafindan yürütülen “Susam Çeltik El Ele Münavebe Projesi” çerçevesinde Tillo ilçesine bagli Hatrant köyü Erenler mezrasinda 25 çiftçiye 250 dekar alanda ekilmek üzere 4,5 ton çeltik tohumu ve 15 çiftçiye 150 dekar alanda ekilmek üzere 150 kilogram susam tohumu dagitimi yapildi.

Geleneksel olarak üretimi yaygin yapilan ama uzun yillardir terk edilen çeltik ve susam yetistiriciligi son yillarda Siirt Tarim ve Orman Il Müdürlügünün verdigi tohum destegi ile tekrar canlaniyor. Proje ile il genelinde bu yil 650 kilogram susam tohumu dagitilarak 450 dönümde susam, 4,5 ton çeltik tohumu dagitilarak 250 dönümde çeltik ekimi gerçeklestirilecek. Susam ve çeltik ekiminin yayginlastirilmasi projesi ile 38,5 ton susam, 100 ton çeltik verimi öngörülüyor.

Tillo ilçesi Hatrant köyünde yapilan programa Tillo Kaymakami Muhammed Sait Baytok, Siirt Tarim ve Orman Il Müdürü Ergün Demirhan, il ve ilçe müdürlükleri idarecileri, teknik personelleri ve çiftçiler katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile