Devlet Hastanesi İnşaatı Başkan Doğan'ın Takibinde

Devlet Hastanesi İnşaatı Başkan Doğan'ın Takibinde

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan yenilenmesi ve modern bir görünüme kavuşması için büyük çaba harcadığı Kocaeli Devlet Hastanesi’nde başlatılan çalışmaları yerine inceledi.

İzmit’in sağlık alanında büyük gelişme kaydetmiş ve tercih edilen bir şehir olduğuna dikkat çeken Başkan Doğan, “Kocaeli Devlet Hastanesi’nin ameliyathaneleri başta olmak üzere yoğun bakım ve acil servis üniteleri çok eskimiş ve işlevselliğini büyük ölçüde yitirmişti. Aynı zamanda şehrin merkezi bir bölgesinde bulunan bu alan İzmit’e yakışmayacak biçimde bakımsız kalmıştı. Tüm bunlar milletvekilliği dönemimden beri üzerinde titizlikle durduğum ve takip ettiğim konulardı. Şimdi bu çalışmaların başlamış olduğunu görmem beni mutlu ediyor” dedi.

Mevcut eski binaların yıkılarak altının otopark yapılması ve alanda modern bir meydan oluşturulması işlemlerini de kapsayacak hastane projesi kapsamında, yıkılan hastanenin yerine yine bu bölgede L şeklinde modern bir hastanenin ve lojmanların inşa edileceğinin dört yıl önce İzmit Belediyesi tarafından İzmitliler ile paylaşıldığını hatırlatan Başkan Doğan, aradan geçen dört yıl içinde Orman İşletme Müdürlüğü ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi arasındaki takas işlemlerinin sonuçlandırılarak çalışmaların başladığını söyledi.

Onkoloji bölümün açılması için gösterdiği çabanın benzerini bu proje içinde gösterdiğini ifade eden Başkan Doğan projeyi dönemin Sağlık Bakanı ile birlikte bizzat çalıştıklarını ve bu projenin Sağlık Bakanlığı, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve İzmit Belediyesi işbirliği ve takibinde yürütüldüğünü dile getirerek çalışmalar tamamlandığında çok güzel olacağını, İzmit’in modern bir meydan ve hastaneye kavuşacağını belirtti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile