Devlet Himayesindeki Gençlerin YKS Basarisi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanliginin bakim ve korumasinda olup Yüksekögretim Kurumlari Sinavi’na (YKS) giren 966 gençten 421’i üniversiteye yerlesti. YKS’de aldiklari yüksek puanlarla gurur kaynagi olan Esmanur I. Galatasaray Üniversitesi Uluslararasi Iliskiler Bölümünü, Beyza Ö. Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni kazanirken, 8 ögrenci de mühendislik bölümünü kazanarak dikkat çekti.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanliginin sosyal hizmet modellerinden yararlanan ve bu yil gerçeklestirilen Yüksekögretim Kurumlari Sinavi’na (YKS) giren 966 gençten 421’i üniversiteye yerlesmeye hak kazandi. Gençlerden 207’si lisans, 214’ü ön lisans bölümlerine kayit hakki elde etti.

YKS’de esit agirlik alanlarinda 478,25 puan alarak Türkiye 1.487’ncisi Esmanur I. Galatasaray Üniversitesi Uluslararasi Iliskiler bölümünü, 439,82 puan alarak Türkiye 7.012’ncisi Beyza Ö. Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni kazanirken, sayisal alanda 431,94 puan alarak Türkiye 52.659’uncusu olan Selin Y. da TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Endüstriyel Tasarim bölümünü kazandi.

Devlet himayesi altinda olup YKS’ye giren 4 gençten 2’si esit agirlikta, 2’si sözel alaninda büyük basari yakalayarak ilk 10 bin siralama içerisinde yer aldi.

Üniversiteye yerlesen gençlerden 26’si sosyal hizmetler, 8’i mühendislik, 4’ü Türkçe ögretmenligi, 2’si hukuk bölümlerini kazanirken, gençler arasinda ilahiyat fakültesi, çocuk gelisimi, psikoloji, rehberlik ve uluslararasi iliskiler bölümlerini kazananlar da oldu.

“Bakanligimizca yüksekögretime devam eden gençlerimize çesitli imkanlar sunuyoruz”

Üniversiteli olmanin sevincini yasayan gençleri tebrik ederek, basarilarinin devamini dileyen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Mahinur Özdemir Göktas, devlet himayesindeki gençlere pek çok imkan sagladiklarini belirtti.

Gençleri bugüne kadar oldugu gibi ögrenim hayatlari boyunca da destekleyeceklerinin altini çizen Bakan Göktas, “Bakanligimizca yüksekögretime devam eden gençlerimize çesitli imkanlar sunuyoruz. Rehberlik ve danismanlik hizmetimizin yani sira ögrencilerimizin giyim, yemek, ulasim gibi yasam giderlerini karsiliyoruz. Tercih eden gençlerimizin tamami Kredi ve Yurtlar Kurumuna (KYK) bagli yurtlardan ücretsiz yararlanmaktadir” dedi.

Bakan Göktas, devlet himayesinde yetisip üniversiteden mezun olan gençleri kamu kurum ve kuruluslarinda ögrenimlerine uygun kadrolarda istihdam ettiklerini de bildirdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile