Devlet Korumasındaki 48 Çocuk Koruyucu Ailesini Bekliyor

Samsun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Balcı:'Samsun'da 127 aile yanında 141 çocuğumuz koruyucu aile hizmetinden yararlanmakta 48 çocuğumuz ise koruyucu ailesini beklemektedir.'

Samsun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Tekin Balcı, 'Samsun'da 127 aile yanında 141 çocuğumuz koruyucu aile hizmetinden yararlanmakta 48 çocuğumuz ise koruyucu ailesini beklemektedir.' dedi.

Balcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Samsun'un Türkiye genelindeki koruyucu aile sıralamasında 6. olduğuna işaret etti.

Kentte yurt ve yuvalarda kalan 0-10 yaş grubunda toplam 48 çocuğun koruyucu ailesini beklediğini belirten Balcı, Samsunlu vatandaşları koruyucu aile olmaya çağırdı.

Koruyucu ailelere, çocuklar için aylık toplam 145 bin 992 lira ödediklerini ifade eden Balcı, koruyucu aile hizmetini çok önemsediklerini vurgulayarak şöyle konuştu:

'Bakanlık politikası gereği ailenin güçlendirilmesi ve her bireyin aile birliği içerisinde desteklenerek korunması yaklaşımı gereğince, korunma gereksinimi olan çocukların aile ortamında bakımlarına özel önem veriyoruz. Bu kapsamda, korunma gereksinimi olan çocuklar için öncelikli hedefimiz, ekonomik ve sosyal desteklerle kendi aileleri yanında bakımlarının sağlanması, bunun mümkün olmaması halinde uzun süreli hizmet modeline karar verilinceye kadar bu süreyi sıcak bir aile ortamında tamamlamaları amacıyla koruyucu aile hizmetinden faydalandırılmaları, biyolojik ailesi ile yaşama şansı bulunmayan çocuklarımızın ise evlat edinme hizmetinden yararlanmalarıdır.'

'İsteğimiz bir elinden bizim tuttuğumuz ve tutmaya devam edeceğimiz çocuklarımızın öteki elinin de koruyucu ailelerimizin tutulmasıdır.' diyen Balcı, şöyle devam etti:

'Samsun'da 127 aile yanında 141 çocuğumuz koruyucu aile hizmetinden yararlanmakta 48 çocuğumuz ise koruyucu ailesini beklemektedir. Toplumsal geleceğimiz açısından hayati öneme sahip alanda, tüm ailelerimizi korunmaya muhtaç çocuklarımızı hep birlikte büyütmeye davet ediyorum.'

Balcı, bir çocuğun koruyucu ailesi olmasının, çocuğun olduğu kadar ailenin de yaşamını değiştireceğini vurgulayarak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, Türkiye'de sürekli ikamet eden, 25 - 65 yaş aralığında, en az ilkokul mezunu, düzenli gelire sahip, evli veya bekar, çocuklu veya çocuksuz her kişinin koruyucu aile olabileceğini sözlerine ekledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile