Devlet Korumasındaki Çocuklara Şenlik

Şenlikte, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesindeki evlerde kalan 712 yaş arasındaki 50 çocuk, piknik yapıp uçurtma uçurdu

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının çocuk evlerinde kalanlar, kendileri için düzenlenen şenlikte gönüllerince eğlendi.

Duy Sesimi Yardımlaşma Topluluğu ile Ankavos Fun Club tarafından düzenlenen şenliğe, 7-12 yaş arasındaki 50 çocuk katıldı.

Çocuklar, Hipodrom Caddesi'nden, rengarenk balonlarla süslenen araçlarla, şenliğin gerçekleştirileceği Ahlatlıbel Spor ve Dinlenme Tesisleri'ne hareket etti.

Ahlatlıbel'de piknik yapan çocuklar, uçurtma ve dilek feneri uçurdu, halat çekme, çuval giyme ve yoğurt yeme gibi yarışlar yaptı.

Duy Sesimi Yardımlaşma Topluluğu Kurucu Başkanı Ebru Şahin, AA muhabirine, devletin maddi anlamda bütün ihtiyacını karşıladığı çocukların sevgiye, aile ortamına ihtiyaç duyduğunu söyledi.

Çocuklara şefkat eliyle uzandıklarını anlatan Şahin, şöyle konuştu:

"Bugün onlarla uçurtma uçururken, ailelerine özlemlerini gözlerinde gördük. Etkinliği bu çocuklarımızın kendilerini bir nebze de olsa aile ortamında hissetmesi ve kendilerini toplumun bir parçası olarak görmelerini sağlamak amacıyla yaptık. Her zaman korunma ihtiyacı bulunan çocuklarımızın yanında ve onlara destek olacağız."

Ankavos Fun Clup Başkanı Güven Kesici ise "Çocuklarımızın hayattan birer, ikişer saat çalmasını, yüzlerinin gülmesini ve hayatta yaşadıkları olumsuzlukları burada bir saat de olsa unutmalarını istedik. Gayemiz onların gözündeki gülücüğü, pırıltıyı yakalamak" dedi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile