Devlet   Memurunun  Mal  Bildirimleri  Yenileniyor

Devlet Memurunun Mal Bildirimleri Yenileniyor

Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık; Fethiye’deki kamu yöneticileri ile bir toplantı yaptı.


İl İdaresi Kanununun 40. maddesi gereği ilçe idaresinin bir araya geldiği toplantıda sorunlar görüşülüp çözüm önerileri sunuldu. Kaymakam Ekrem Çalık toplantı da yaptığı konuşmada; rüşvet ve yolsuzluklarla mücadele kanununun 8. maddesi gereğince mal bildiriminin yenilenmesi gerektiğini belirtip mal bildirimlerinin yenilenmesini istedi. İlgili kanuna göre sonu sıfır ve beş ile biten yıllarda görev yapan tüm devlet memurlarının mal bildirimlerinin yenilenmesi hatırlatıldı. Fethiye Kaymakamlığı toplantı salonunda gerçekleşen toplantıda Fethiye’deki resmi kurumların amirleri 2014 yılı faaliyetleri hakkında hazırlamış oldukları çalışma raporlarını okuyarak brifing sundular

Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık kurum amirlerinin uyması gereken kurallar ve görevler hakkında bilgilendirmede bulundu. Kaymakam Çalık “Devlet yönetimi başta anayasa olmak üzere yasalarla, yönetmeliklerle, tüzüklerle, yönergelerle ve bir takım mevzuatlarla verilen görevler yerine getirilmektedir. Taşrada ilçe idaresinin temel yasası anayasadan sonra il idaresi kanunu olmaktadır. İl idaresi kanunun 3. bölümünde ilçe yönetimini düzenlemiştir. İlçe yöneticilerinin sorumlulukları, birbiriyle olan ilişkileri ve özellikle il idaresi kanunun bu bölümünde halkın, toplumun esenliği için her türlü tedbiri alır ibaresi biz idarecilere verilen yetki genişliği ilkesidir. Buna dayanarak bir takım yönergeler ve emirler çıkarılarak yönetimi devam ettiriyoruz. Bu toplantının temel dayanağı il idaresi kanunun 40. maddesi olmaktadır. Bu maddeye göre ilçe idaresi bir araya gelir, sorunları görüşür, koordinasyon için varsa burada çözülür. Bu amaçla bir araya geldik. Tabi il idaresi kanunu dışında 657 sayılı devlet memurları kanunu temel yasalardan birisidir. 2014 yılı yatırım, istatistik ve çalışmalarınız ile ilgili bilgileri almadan önce bazı hususları sizlere aktarmak ve vurgulamak istiyorum” dedi.

“KANUNUNUN 8. MADDESİ GEREĞİNCE MAL BİLDİRİMİNİN YENİLENMESİ GEREKİYOR”
Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık “Sıfırlı ve beşli yıllarda 3658 sayılı kanuna göre mal bildiriminde bulunulması, rüşvet ve yolsuzluklarla mücadele kanununun 8. maddesi gereğince mal bildiriminin yenilenmesi gerekiyor. Bunun süresi Şubat ayının sonuna kadardır. Bunu ihmal etmeyelim. Bütün görevlilerin kapsama girdiği kanunda belirtilmiştir. Mal bildirimleri en geç Şubat ayı sonuna kadar yenilenecek. Ancak kamu kurum ve kuruluşlar bunu biraz daha erken ister bunu dikkate alarak yerine getirelim. Diğer bir husus valilik ve kaymakamlık imza yetkileri ve yönergeleri ile çalışma ilkeleri yayınlandı. İl idaresi kanununun verdiği yetkiyle bizlere verilen bir takım yetkileri sizlere devrettik. Bunun amacı işleyişin kolaylaştırılması ve etkin verimliliğin alınmasıdır. Bu çalışma ilkelerine titizlikle uyulması gerekiyor. Verilen yetkilerin yerinde kullanılması gerekiyor. Bunu vurgulamak istiyorum. Bunun yanında kurumlar arası yazışmalarda resmi yazışma kuralları yönetmeliği var. bu yönetmeliğe de titizlilikle uyulması gerekiyor” dedi.

“İZİNSİZ VE YETKİSİZ BASIN AÇIKLAMASI YAPAN YÖNETİCİYE 125. MADDE UYGULAMASI”
Özellikle yazışmalarda ortaya çıkan bir sorundan bahsetmek isterim diyen Kaymakam Çalık “Takipli günlü yazılarda bazen gecikme oluyor. Defaten ikaz edilmesine rağmen cevap gecikiyor. Geciktikçe üst makamlara verilen cevap gecikiyor ve verimsiz bir çalışma ortamı ortaya çıkıyor. Gelen yazıları mutlaka takibe alalım. Günlü, özel önemli yazılar kurum amirinin takibinde olsun ve zamanında cevap verelim. Diğer bir hususta 657 sayılı devlet memuru kanununun 15. maddesinde basına bilgi verme yetkisi bakan ve validedir demekte. Bu maddeye göre bakanın ve valinin yetkilendirdiği kişi dışında hiç kimse basına bilgi veremez. Bunu özellikle ikaz etmek istiyoruz. Çünkü ağızdan çıkan birkaç kelime daha sonra sıkıntı halinde geri dönüyor. Olmayan bir yetkinin kullanılmaması gerekiyor. Bu da 15. maddede vurgulanmış 125. maddede disiplin suçu olarak belirtilmiştir” dedi.

“BENİM İŞİM ÇOK YAPAMAM, EDEMEM ŞEKLİNDE BİR MAZERET SÖZ KONUSU OLMAZ. VERİLEN GÖREV EMİRDİR”
Kaymakam Ekrem Çalık “4483 sayılı kanuna göre verilen soruşturma görevlerinde şikayet çok olduğu için herkese görev taksimatı yapıyoruz. Bu verilen görevlerin mutlaka yerine getirilmesi gerekiyor. Benim işim çok yapamam, edemem şeklinde bir mazeret söz konusu olmaz. Verilen görev emirdir. Gerekçeleri resmi olarak ifade edilemiyorsa o emir harfiyen yerine getirilecektir. Taşıt kanunu da uyulması gereken diğer önemli kurallardan birisidir. Araç görevlendirilmelerinde araç bulunmayan kurumlara görevleri olduğu zaman diğer kurumlardan görevlendirme yapılıyor ve yapılacaktır. Hizmetin yürütülmesinde kurumlar arası koordinasyon ve işbirliği yapılacaktır” dedi.


Kurumlardaki Türk Bayraklarının temiz bir şekilde olmasını isteyen Kaymakam Çalık bayrağın önemine değinerek rengi solmuş bayrakların asılmamasını ve devamlı bir şekilde yenilenmesini istedi. Çalışma alanlarının her an denetim olacakmış gibi düzenli ve tertipli olmasını isteyen Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık uyuşturucu ile mücadelenin top yekun olarak yapılması gerektiğini söyledi.

Çalık uyuşturucu ile mücadele işi yalnızca Polis ve Jandarma’ya bırakılmamalıdır dedi.

Kaymakam Çalık’ın konuşmasından sonra Fethiye’deki resmi kurumların amirleri ve müdürleri sırayla konuşma yaparak 2014 yılı faaliyetleri hakkında hazırlamış oldukları çalışma raporlarını okuyarak brifing verdiler.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile