Devlet Övünç Madalyası Töreni

Devlet Övünç Madalyası Töreni

Gaziantep Valisi Erdal Ata, ''Şehitlerimizi hiç bir zaman unutmayacağız'' dedi.

Vali Ata, Gaziantepli 2 şehit ailesi ve 2 malul gaziye devlet övünç madalyalarının verilmesi nedeniyle düzenlenen törende yaptığı konuşmada, vatan topraklarında özgür ve rahat bir şekilde yaşamayı, vatanları uğruna canlarını seve seve veren şehitlere ve gazilere borçlu olduklarını söyledi.

18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 97. yıl dönümünün kutlandığı çok önemli bir günde, şehit ve malul gazilere devlet övünç madalyası verildiğine değinen Vali Ata, Türk ordusunun Çanakkale'de dünyanın en güçlü ordularına karşı amansız bir mücadele vererek vatan topraklarını koruduğunu ifade etti.

Ata, Çanakkale'de Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde savaşan Türk askerinin, 8,5 ay boyunca insanlık tarihinin en büyük savaşlarını gerçekleştirdiğini ve üzerinde yaşadığımız bu toprakları vatan yaptığını dile getirdi.

Albay Rıfat Şanlıer ise vatanı ve milleti için canlarını veren şehitleri, daha önce olduğu gibi bundan sonra da hep şükran ve minnetle anacaklarını ifade etti.
Şanlıer, 18 Mart tarihinin, Türk ve dünya tarihi açısından çok önemli bir gün olduğunu, bu önemli ve anlamlı günde Çanakkale Zaferi'nin 97. yıl dönümünü bir kez daha kutlamanın onuru ve gururunu yaşadıklarını kaydetti.

Yapılan konuşmaların ardından, Vali Ata ve 5. Zarhlı Tugay Tuğgeneral Kahraman Güneş, Şehit Piyade Er Mahmut Yalçınkaya'nın babası Cemal Yalçınkaya, Şehit Uzman Çavuş Mesut Keklikçi'nin annesi Gülşen Keklikçi ile malul gaziler Jandarma Uzman Erbaş Adem Fakçı ile Jandarma Uzman Erbaş Neşat Yılmaz'a devlet övünç madalyalarını verdi.

Devlet övünç madalyalarının verilmesi sırasında şehit oğlu Mesut Keklikçi'nin annesi Gülşen Keklikçi'nin, ''oğlumla gurur duyuyorum, aldığı madalyası ile gurur duyuyorum, kahrolsun teröristler, bu vatan bölünmez'' şeklindeki konuşması, salonda bulunanların duygulu anlar yaşamasına neden oldu.

Tören, Binbaşı Türkay Soykan'ın, ''18 Mart Çanakkale Savaşı'' konulu konferansı, öğrencilerin ''Çanakkale'' konulu şiirler okuması ve öğrencilerin konseriyle sona erdi.

Törene, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Nejat Koçer, Mehmet Sarı, Mehmet Erdoğan, Şamil Tayyar, Ali Şahin ve Derya Bakbak, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Emniyet Müdürü Süleyman Oğuz, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, askeri ve mülki erkan, şehit aileleri ve şehit yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile