Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesince tiyatronun eğlendirirken öğretme gücünden yararlanarak, gelecek nesillere tiyatro sevgisi ve bilinci aşılandı. 3 ayrı oyunun toplam 17 kez sahnelendiği Çocuk Tiyatroları Şenliği, 6 günde 9 bin 288 çocuğa ulaştı.
Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu ile Oğuzeli ve Nurdağı'nda gösterilerin yapıldığı şenlik çerçevesinde, çocuk kütüphanelerine gelenlere, maske, şapka yapımıyla resim ve realize teknik atölyelerinde eğitim verildi.
Festival, "Nasrettin'in İnadı" adlı oyunla başladı. Nasrettin Hoca'nın başından geçen olayların anlatıldığı oyun, Konya Devlet Tiyatrosu oyuncuları tarafından sahnelendi.
İstanbul Devlet Tiyatroları, kadim Türk kültürünün en önemli temsili olan, Dede Korkut Hikayelerini konu alan "Bir Nefes Dede Korkut" adlı oyunu sahneye koydu. Orta Asya müzikleriyle işlenen eserde, Türk kültüründe yer alan Dirse Han, Deli Dumrul ve Tepegöz gibi karakterler çocuklara tanıtıldı.
Şenliğin son iki gününde sahneye çıkan Diyarbakır Devlet Tiyatrosu "Sihirli Kitap" adlı çocuk oyununda, parkların kalmadığı bir şehirde binaların arasında oynamaya mahkum edilmiş çocukların sihirli bir kitap bulmalarıyla beraber masal kahramanlarına dönüşerek masallarla tanışmasının hikayesi sahnelendi.
Ücretsiz sergilenen oyunların sonunda çocuklar masal kahramanlarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi.
Devlet Tiyatroları Çocuk Tiyatrosu Şenliği Yapıldı
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü işbirliğiyle bu yıl 10'uncusu düzenlenen Çocuk Festivali kapsamında Devlet Tiyatroları Çocuk Tiyatrosu Şenliği yapıldı.