Devlet Tiyatroları'nda Bir Nefes Bin Ses

Devlet Tiyatroları Nisan ayı kapsamında Konya ve Ankara illerinde yapılacak olan iki ayrı Uluslararası Festivale ev sahipliği yapacak.

'Bin Nefes Bir Ses Uluslararası Türkçe Tiyatro Yapan Ülkeler Festivali'', 14-24 Nisan tarihleri arasında Konya'da gerçekleştirilecek. Gelişen ve değişen Konya'nın kültürel anlamda da gelişmesine katkı sağlamak, değişime ön ayak olmak, hoşgörüyü farklı medeniyetlere tanıtmak ve Türk dilinin onurlandırılması, zenginleştirilmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla düzenlenen festivale, Konya Devlet Tiyatrosu ev sahipliği yapacak.

Üçüncü kez düzenlenen festivale, Azerbaycan, Başkurdistan, Bulgaristan, Kosova, Moldova Yeri Gagavuz Bölgesi, Kazakistan Cumhuriyeti, KKTC, Fransa ve Makedonya'dan gruplar da katılacak. Festivale katılacak olan grupların oyunları, Konya Devlet Tiyatrosu Sahnesi, M.B. Konukevi Kültür Merkezi, Karaman Piri Reis Kültür Merkezi ve Karaman Çeşmeli Kilisesinde sahnelenecek. Festivalde, topluluklar, 18 temsil verecek.

Küçük hanımlar, küçük beyler tiyatroya

''Küçük Hanımlar, Küçük Beyler Uluslararası Çocuk Tiyatroları Festivali'', 24-30 Nisan tarihleri arasında Ankara'da seyirci karşısına çıkacak. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün yarının büyükleri olan çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na tiyatro sanatı ile katkıda bulunmak, Türk tiyatrosunun dünya çocukları yoluyla yurt dışına açılımını sağlamak, kültürler arası alışverişe ve değişime hizmet etmek amacıyla düzenlenen festival, 6. kez Ankara seyircisiyle buluşacak. Festivalde, Fransa, İran, İngiltere, Almanya, İspanya, İsrail, İsviçre, İtalya, Rusya, Tataristan, Kosova'dan konuk topluluklar ile farklı yerli gruplar ve Ankara, Van, Sivas, Konya, Trabzon, İzmir Devlet Tiyatrosunun çocuk oyunları sahnelenecek.

Ankara Devlet Tiyatrosu'nun ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan festivalde Akün Sahnesi, Şinasi Sahnesi, Küçük Tiyatro, Altındağ Tiyatrosu, Çayyolu Tiyatrosu, Muhsin Ertuğrul Sahnesi, Stüdyo Sahne, İrfan Şahinbaş sahnesi ve Orhan Asena Sahnesinde 73 temsil verilecek. Festival kapsamında, ayrıca, açık hava gösterilerinin yanı sıra, 11 atölye çalışması, seminer ve forum düzenlenecek.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile