Devlet Verdigi Sözü Tuttu Okul Insaati Basladi

Devlet Verdigi Sözü Tuttu Okul Insaati Basladi

Manisa’nin Sarigöl ilçesinde daha önce yikimi yapilan ve mahallelinin yikimina karsi çiktigi Seyhdavutlar Ilkokulunun yerine yeni okul binasinin insaat çalismalari basladi.

Manisa’nin Sarigöl ilçesinde depreme dayaniksiz oldugu gerekçesiyle yikilan okullarin yerine yenileri yapilmaya devam ediyor. Daha önce Yeniköy, Güneydamlari ve Özpinar okullarinin yikilarak yerine yeni insaatlarin basladigini açiklayan Sarigöl Ilçe Milli Egitim Müdürü Cezmi Yildirak, yikimi yapilan Seyhdavutlar Mahallesi’ndeki okulun da yeni insaatinin basladigini bildirdi.

"Devletimiz verdigi sözü tuttu"

Yildirak yaptigi açiklamada, "Seyhdavutlar Mahallesi’ndeki okul ile ilgili aldigimiz yikim kararina mahalleliden gelen tepkilere karsi devletimiz verdigi sözü tuttu. 50-60 yillik eski okul binasinin yikimi sirasinda mahalle halki ’Var olan okulumuzu yikmayin, burasi yikilirsa yerine bir daha okul yapilmaz’ diyerek endiselerini dile getirmislerdi. Ancak devletimiz her zaman oldugu gibi yine sözünü tuttu ve yeni okul binasi için insaata basladi.

’Okullarimizi yeniliyoruz, gelecegimizi güçlendiriyoruz’ düsüncesiyle çiktigimiz bu yolda eski okullarimizi yenilemeye devam ediyoruz. Mahallemize yeni okul yapimini saglayan basta Milli Egitim Bakanligimiz olmak üzere, Il Milli Egitim Müdürlügümüze, emege geçen herkese ve yikimi gerçeklestiren Sarigöl Belediyesine tesekkür ederiz. Rabbim devletimize zeval vermesin" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile