Devrek'te Özel Bireylerden Bahar Senligi Etkinligi

Devrek'te Özel Bireylerden Bahar Senligi Etkinligi

Devrek’te düzenlenen bahar senliginde özel bireyler ve aileleri doyasiya eglendi.

Zonguldak’in Devrek ilçesinde özel bir rehabilitasyon merkezi tarafindan hayata geçirilen ve özel bireyler tarafindan hazirlanan çesitli etkinlikler programa gelen davetlilerin ilgi odagi oldu. Etkinlikte hem özel bireyler, hem aileleri ve hem de programa gelenler birlikte doyasiya eglenmenin tadini çikardilar. Etkinlik saygi durusunda bulunulmasinin ardindan Istiklal Marsi’nin okunmasiyla basladi.

Devrek Kaymakami Muhammed Evlice; "Öncelikle böyle bir organizasyon hazirlandigi için ilgili arkadaslara tesekkürlerimi sunuyorum. Buradaki bireylerin topluma yeniden kazandirilmasi için gerçekten çok emek sarf ediyorlar ben bundan dolayi idareci arkadaslarimizi yürekten kutluyorum” diye konustu.

Kurum Müdürü Feray Harmankaya, "Bugün burada, sizlerle bir araya gelmekten büyük duyuyorum. Farkliliklarin zenginlik olarak görüldügü bu özel organizasyona hepiniz hos geldiniz. Insanoglu var oldugu günden bu yana daha adil ve daha esit bir dünyaya ulasmak için mücadele etmektedir. Bu noktada engelliler konusunun, hepimiz için özel bir anlam tasidigina inaniyorum. Engelli dogmak ya da engelli olmak bireyin kendi seçimi degildir. Bizlere düsen, herkesin aslinda bir engelli adayi oldugunu göz önünde bulundurarak, kendimizi onlarin yerine koymak ve sorunlarina bu hassasiyetle yaklasmaktir. Ülkemizde son yillarda engellilerin, insan onuruna yarasir bir hayat sürdürme haklarini güvence altina almak adina, önemli gelismeler saglandi. Engellilere sunulan imkanlar iyilestirildi. Sosyal güvence sistemi içinde, engelliler için özel kaynaklar olusturuldu. Biz de bu düsünceden hareketle, engellilerin aileleri, ögretmenleri ve siz kiymetli misafirlerimizle bir arada bulunacagi bir organizasyon düzenledik. Etkinligimiz, engellilerin, engelli olmayanlar gibi, egitim görebilecegi ve sosyal hayatin her alaninda etkin olabilecegi konusunda toplumsal farkindalik olusturmayi amaçlamaktadir. Burada özel bireylerimizin yaninda oldugunuz için hepinize tesekkür ediyor, iyi eglenceler diliyorum” diye konustu.

Programda ögrenciler tarafindan siirler okundu, sarkilar söylendi ve dans gösterileri sergilenirken, kendi elleri ile yaptiklari serginin gezilmesinin ardindan protokol üyeleri ve özel bireyler tarafindan birlikte bu güne özel yas pasta kesimi gerçeklestirildi.

Organizasyona; Devrek Kaymakami Muhammed Evlice, Devrek Belediye Baskani Özcan Ulupinar ile çok sayida daire müdürü ve vatandaslar katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile