Devrekli bayanlara baston yapım sertifikası

Zonguldak'ın Devrek İlçesinde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün açtığı Baston Yapım Elemanı Yetiştirme kursunu başarıyla bitiren 30 bayan kursiyere sertifikaları verildi.

Devrek Belediyesi Nikah Salonunda düzenlenen sertifika töreninde Devrek Halk Eğitimi Merkezi öncülüğünde İŞKUR Genel Müdürlüğünün desteği ve işbirliği ile sonuçlandırılan Avrupa Birliği Aktif İstihdam tedbirleri 2. Programı kapsamındaki “Baston Yapımı Elemanı Yetiştirme Kurs Projesi”nde protokol bir araya geldi.

Düzenlenen sertifika törenine Zonguldak Vali Yardımcısı Cemalettin Özdemir, Devrek Kaymakamı Hüseyin Öner, Tabur Komutanı Binbaşı Ramazan Çalışkan, Belediye Başkan Yardımcısı Çetin Bozkurt, İlçe Emniyet Amiri Murat Çolak, İl Milli Eğitim Müdürü Harun Girgin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Turan, Zonguldak İŞKUR Müdürü Cemal Yiğit, Devrek TSO Başkanı Mehmet Oktay, Halk Eğitimi Merkezi Müdür Baş Yardımcısı Satılmış Yukarı baş, Mal Müdürü Mehmet Aydemir, İl Genel Meclis Üyeleri Nazmı Öksüz ve Vacit Durdu baş, İlçe Jandarma Karakol Komutanı Halil İşler, Askerlik Şube Başkanı Personel Kıdemli Başçavuş Müslüm Yeşil, Sağlık Grup Başkanı Dr.Ali Rıza Türkbay, Devrek Bastoncular Derneği Başkanı Tansel Işık, Belediye Meclis Üyesi Songül Malkoç, Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Osman Çekirdekçi, Daire Amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Sertifika töreninde konuşan Kaymakamı Hüseyin Öner, ”Avrupa Birliği ile yürütülmekte olan katılım öncesi mali işbirliği kapsamındaki 2007–2013 döneminde sağlanacak olan hibe şeklindeki fonların son yıllarda ülkemizin her yanında ciddi bir heyecan uyandırdığı, bir çok il ve ilçe arasında söz konusu fonlardan faydalanmak için pozitif bir rekabet ortamı oluştuğu gözlenmektedir. İş ve istihdam olanaklarının artırılmasına odaklı; sektörel ve bölgesel önceliklere uygun olarak en iyi şekilde tasarlanmış projenin, finansman önceliğine hak kazanmakta olduğu bir ortamda, Devrek Halk Eğitimi Merkezi tarafından hazırlanan Baston Yapım Elemanı Yetiştirme Projesi; AB tarafından finanse edilemeye değer bulunmuş, 30 kursiyer bayanın-İŞKUR’un teknik destek ve denetimle izlediği Aktif İstihdam Tedbirleri Hibe Planı İl çerçevesinde hazırlanmış ve kurs uygulamaya başlamıştır” dedi.
Programdan sonra protokol bayan kursiyerler tarafından imal edilen ve Baston Sarayında sergilenen bastonların açılışını gerçekleştirdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile