DIAYDER Davasi Basladi

DIAYDER Davasi Basladi

PKK/KCK’nin hedefleri dogrultusunda faaliyet yürüttügü öne sürülen DIAYDER yöneticileri ile üyelerinin aralarinda bulundugu 23 sanigin yargilandigi davanin ilk durusmasi basladi.



Silahli terör örgütü PKK/KCK’nin hedefleri dogrultusunda faaliyet yürüttügü öne sürülen Din Âlimleri Yardimlasma ve Dayanisma Dernegi (DIAYDER) yöneticileri ile üyelerinin aralarinda bulundugu 9’u tutuklu 23 sanigin 15 yila kadar hapis istemiyle yargilandigi davanin ilk durusmasi basladi.

Istanbul 14. Agir Ceza Mahkemesindeki durusmada, 7 tutuklu sanik, 11 tutuksuz sanik ile avukatlari hazir bulundu. Durusmaya 2 tutuklu ile 1 tutuksuz sanik ise SEGBIS araciligiyla baglandi. Durusma saniklarin kimlik tespitinin yapilmasiyla devam ediyor.

Iddianameden

Istanbul Cumhuriyet Bassavciliginca hazirlanan 335 sayfalik iddianamede, DIAYDER’in referansi ile Istanbul Büyüksehir Belediyesine ise alinan örgüt üyesi ve sempatizan sahislarin aldiklari maasin bir kismini dernege verdiklerinin tanik beyanlari ve görüsmeler dogrultusunda tespit edildigi aktarildi. Savcilikça hazirlanan iddianamede, Istanbul Büyüksehir Belediyesi tarafindan dernege verilen market yardim kartlarinin örgüt sempatizanlari tarafindan deger ailelerine dagitildigina iliskin tespit yapildigi belirtildi. Iddianamede, Ramazan ayi nedeniyle Istanbul Büyüksehir Belediyesi tarafindan DIAYDER’e verilen alisveris kartlarinin süpheli Ekrem Baran tarafindan dagitilmasi amaciyla Avrupa ve Anadolu yakasinda ikamet eden dernek üyesi melelere verilmesi hususunun yer aldigi, söz konusu kartlarin dagitilacagi sahislar arasinda deger ailelerinin de bulundugu kaydedildi. Savcilikça hazirlanan iddianamede, süphelilerin ‘silahli terör örgütüne üye olmak’ ve ‘silahli terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardim etme’ suçlarindan 3,5 yildan 15 yila kadar hapisle cezalandirilmasi talep edildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile