Hastanenin Göz Hastalıkları Kliniği bünyesinde kurulan Göz Bankası'nca bağış yolu ile temin edilen kornealar, Kornea Nakli Ünitesi'nce kornea bekleyen hastalara naklediliyor.
Bu yıl hizmete açılan Kornea Nakli Ünitesi'nde ilk 10 ayda 44 hasta yapılan nakil ile ışığa kavuştu.
DÜ Hastaneler Başhekimi Prof. Dr. Sait Alan yaptığı açıklamada, bu yıl üniversite hastanelerinde karaciğer, böbrek, kornea ve ilik nakline başladıklarını hatırlatarak, bugüne kadar gerçekleştirdikleri 79 organ naklinden 44'ünün kornea nakli olduğunu söyledi.
Türkiye'de yaklaşık 10 binin üzerinde kornea bekleyen hasta olduğuna dikkati çeken Prof. Dr. Alan, şunları kaydetti:
''Doğu ve Güneydoğu'ya böyle bir merkezin kazandırılması sağlık açısından Son derece önemli. Daha önce bölgemizde kornea nakli bekleyen hastaları Ankara ve İstanbul gibi illere sevk etmek zorunda kalıyorduk. Göz bankamız kurulduktan Sonra bu hastalarımızı başka illere sevk etmemize gerek kalmadı. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde kornea nakli ihtiyacı olan hastalara üniversite hastaneleri bünyesinde kurulan göz bankasından temin edilen korneaların naklini gerçekleştirebiliyoruz. 10-15 yıldır görmeyen hastalar kornea nakli ile görmeye başladı.
Bölgemizde onlarca hasta kornea bekliyor. Tabi ki karaciğer, böbrek ve ilik nakli bekleyen hasta sayısı da bir hayli fazla. halkımızdan organ bağışı konusunda daha duyarlı olmalarını bekliyoruz.''
Muhabir: Sema Kaplan
Yayıncı: Behçet Güngör
Dicle Üniversitesi'nde Kurulan Göz Bankası ve Kornea Nakli Ünitesi'nde 10 Ayda 44 Hastaya Kornea Nakli Yapıldı
Dicle Üniversitesi'nde kurulan Göz Bankası ve Kornea Nakli Ünitesi'nde gerçekleştirilen nakillerle gözleri görmeyen 44 hastaya kornea nakli yapıldı.