Didim'de 29 Ekim Coskusu
29 Ekim Cumhuriyet Bayraminin 99. yili Aydin’in Didim ilçesinde düzenlenen törenle kutlandi.
29 Ekim Cumhuriyet Bayraminin 99. yili dolayisiyla Didim Kent Meydani’nda törenler düzenlendi.
Meydandaki törene Didim Kaymakami Can Kazim Kuruca, Didim Garnizon Komutani Albay Ali Saçan, Didim Belediye Baskani A. Deniz Atabay, Didim Cumhuriyet Bassavcisi M. Emin Çiplak, Kurum müdürleri, siyasi parti ilçe baskan ve yöneticileri, oda baskanlari ve yöneticileri, sivil toplum kurulus temsilcileri, askeri erkan, vatandaslar, ögretmenler ve ögrenciler katildi.
Kutlamalarda Ilçe protokolü ilk olarak vatandaslar ve ögrencilerin bayramini kutladi. Ardindan bir dakikalik saygi durusunda bulunularak Istiklal Marsi okundu. Günün anlam ve önemine iliskin konusmayi Ilçe Kaymakami Can Kazim Kuruca gerçeklestirdi. Kuruca yaptigi konusmada Cumhuriyetin kurulus sürecine tarihsel olarak anlatti. Kuruca sözlerini söyle sürdürdü;
“ Türk milletinin karakteri özgürlüktür, biz canimizdan vazgeçeriz özgürlügümüzden vazgeçmeyiz. Türk milletinin karakteri adalettir esitliktir bizden her daim yönettigimiz her noktada her alanda adaletle liderlik yaptik esitlikten vazgeçmedik. Bizler medeniyet olarak Bati arasinda bir köprüyüz. Sevgili gençler bunu sakin unutmayin muhasir medeniyet seviyesinin üzerine çikmak bizim için bir hedef; batinin ilim ve fen seviyesine ulasmak onlarin ilimde geldikleri seviyenin üzerine çikmak ama bizim kültürümüzde medeniyetimizle dünyaya örnek olmaliyiz. Sahip oldugumuz teknoloji ile dünyayi yakaladik geçiyoruz dünyaya ders verecek teknolojiye sahibiz artik ama bunu yaparken medeniyetimizden kültürümüzden vazgeçmeyecegiz. Bize biz yapan aile degerlerimiz bizi biz yapan milli ve manevi degerlerimize sahip çikacagiz. Bu mirasi asirlar boyu gururla tasimaliyiz.”
Konusmalarin ardindan yöresel halk oyunlari ekipleri gösterilerini sergiledi. Kutlamalar çerçevesinde 29 Ekim resim, siir ve kompozisyon yarismalarinda dereceye giren ögrencilere ilçe protokolü tarafindan hediyeleri verildi.
Tören resmi geçit töreniyle sona erdi.



















