Didim'de Balikçiligin Gelecegi Masaya Yatirildi

Didim'de Balikçiligin Gelecegi Masaya Yatirildi

Aydin’in Didim ilçesinde bir araya gelen balikçilik sektörü temsilcileri, sektörün sikinti ve sorunlarini görüstü. Gerçeklestirilen toplantida balikçiligin gelecegi de masaya yatirildi.

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu’nun talimati ile Denizcilik, Balikçilik ve Su Ürünleri Sektörü Saha Programi Baskanligi görevinde bulunan ve Türkiye’nin dört bir yaninda balikçilar ile bulusan CHP Sinop Milletvekili Baris Karadeniz, Didim’e geldi. Bu kapsamda Didim Belediye Baskani Ahmet Deniz Atabay’in da katilimiyla gerçeklestirilen toplantida balikçi esnafinin sorunlari ve talepleri dinlenerek, çözüm noktasinda atilacak adimlar degerlendirildi.

Kusadasi’nda gerçeklestirilen programin ardindan Didim’e gelen Karadeniz, burada Akbük Su Ürünleri Kooperatifi Baskani Celalettin Erol ve kooperatif üyeleri ile toplanti düzenledi.

Toplantida Karadeniz’e CHP Aydin milletvekilleri Bülent Tezcan, Süleyman Bülbül, Hüseyin Yildiz ve Didim Belediye Baskani Ahmet Deniz Atabay eslik etti. Balikçi ve su ürünleri sektör temsilcileri ile bir araya gelinen toplantida balikçilik sektörünün gelecegi masaya yatirilirken sorunlarin çözüm noktasinda fikir alisverisinde bulunuldu.

“CHP iktidarinda sorunlarinizi çözecegiz”

CHP iktidarinda Türkiye’de esnaflarin sorunlarinin çözülecegini, denizcilik sektörünün yeniden ayaga kaldirilacagini ifade eden CHP Sinop Milletvekili Baris Karadeniz; “Genel Baskanimiz Kemal Kiliçdaroglu’nun talimati dogrultusunda Kabotaj Bayrami’nda basladigimiz toplantilarimiz kapsaminda bugün Aydin’a geldik. Ben de ayni zamanda kayitli bir balikçiyim ve sizlerin sorunlarini yakindan takip eden, yasayan bir kisiyim. Üç tarafi denizlerle çevrili ülkemizde balikçi esnafimizin yasadigi sorunlari çözüme kavusturmak, sizlerin derdine derman olmak için yola çiktik. Ülke genelindeki tüm balikçi barinaklarinda görüsmelerimizin sona ermesinin ardindan bir çalistay yapacagiz ve sorunlarinizi çözüme kavusturmak için elimizden geleni yapacagiz. CHP iktidarinda sizlerin bütün sorunlarini çözecegiz” dedi.



“Balikçi esnafimizin yanindayiz”

Didim’de önemli bir yere sahip olan balikçiligi sürdürebilmek, esnafin sorunlarini çözüme kavusturabilmek için çalismalarinin sürecegini vurgulayan Didim Belediye Baskani Ahmet Deniz Atabay ise “Güzide kentimiz Didim’de balikçiligin yeri çok önemli. Nüfusun önemli bir kismi balikçilik ile geçimini sagliyor ve bu esnafimizin sorunlari asikar. Genel Baskanimiz Kemal Kiliçdaroglu’nun talimati ve Sinop Milletvekilimiz Baris Karadeniz’in gayreti ile gerçeklestirilen bu toplantilar, bulusmalar gerçekten çok önemli. Cumhuriyet Halk Partisi dün oldugu gibi bugünde esnafin yaninda, yarin da yaninda olmaya devam edecek. Bizler de, Didim Belediyesi olarak, balikçi esnafimizin sorunlarini çözüme kavusturmak için üzerimize düseni yapacagiz” dedi.

Gerçeklestirilen toplantiya CHP Aydin milletvekillerinin yani sira CHP Aydin Il Baskani Ali Çankir, Didim Belediye Baskani Ahmet Deniz Atabay, CHP Didim Ilçe Baskani Nurettin Koçak ve Kusadasi Belediye Baskani Ömer Günel ile çok sayida partili katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile