Didim'de Sertifikali Zeytinciler Belgelerini Aldi

Didim'de Sertifikali Zeytinciler Belgelerini Aldi

Aydin’in Didim llçesinde düzenlenen “Katma degeri yüksek Zeytin ve Zeytinyagi” egitimine katilanlara sertifikalari törenle verildi.



Sertifika töreni öncesinde üreticilere yönelik olarak özel bir firmanin zeytin sinegine karsi ekolojik çözümlerle ilgili slayt esliginde uzmanlar tarafindan bilgiler aktarildi. Egitimin ardindan törene geçildi

Didim Kaymakami Can Kazim Kuruca konusmasinda Didim’in turizm ve tarim ile yükselecegine vurgu yaparak “ Didim 2 T üzerinde yükselecek. Birisi turizm, digeri tarim. Bunlari birbirinden ayirmak mümkün degil. Bunlar birbiriyle kenetlenmis iki bütün. Turizmde geçen sene çok verimli bir sene geçirdik yüzde 90’in üzerinde turiste imzamizi arttirdik. Dolayisiyla çok keyifli ve güzel bir sezon geçirdik. Insallah bu sene bundan daha da iyi olacak. Tarimda da pamugumuzla, bugdayimizla, zeytinimizle en az turizmde oldugu kadar biz Didim olarak iddialiyiz. Bu proje, bu egitim bunun en güzel örneklerinden bir tanesi. Bugün için degil, bir sene sonrasi için degil, 15 sene sonra içinde degil. Yüzlerce yil sonrasi için yatirim yapalim. Dilerim bugünü degil yüzlerce yilini beraberce kurtaralim. Evlatlarimiza, torunlarimiza güzel bir gelecek birakalim. Iste Zeytin Dostu Dernegi, Akdeniz beraber çok kiymetli çalismalar yapiyorlar. Yapmaya devam edecekler. Burada binlerce yildir zeytin mirasi var. Bu ürettiklerimiz de insallah onlar gibi bizim çocuklarimiza, torunlarimiza, onlarin torunlarina miras kalacak ve bizler birlikte zeytinin tarihini burada yazanlar gibi yazmaya devam edecegiz.” ifadelerini kullandi.

Konusmalar ardindan Ilçe protokolü tarafindan kursiyerlere sertifikalari verildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile