Didim Mhp Şehitleri Unutmadı

Didim Mhp Şehitleri Unutmadı

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 98.Yıldönümü dolayısıyla MHP Didim İlçe Teşkilatı anma etkinliği düzenledi.

MHP Didim İlçe Teşkilatı 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 98.Yıldönümü parti üyeleriyle birlikte andı. Dün akşam saat 20:00’de Didim Ticaret Odası Toplantı salonunda yapılan etkinliğe MHP Didim İlçe Başkanı Can Atas, İlçe Kadın Kolları Başkanı Meriç Çiftçi, MHP’li Akbük Belediye Meclis Üyesi Şerife Bayrak, Didim Ülkü Ocağı Başkanı Mehmet Akar ile partililer katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından anma programı şehitlerin için kuran-ı kerim okunmasıyla başladı.

Didim İlk-San Tesis Müdürü Selami Üstündağ Kuran-ı kerim okudu ve dualar ettirdi.

Anma programında konuşan MHP Didim İlçe Başkanı Can Atas Tarihçilere göre 1071 yılının Türklerin Anadolu’ya giriş yılı olarak ilan edildiğini dile getirerek “Türkler 1071 yılından bu yana kan dökerek, can vererek bu vatanı korumuştur. Atalarımızdan miras aldığımız bu yer bizim vatanımızdır ve verecek tek bir çakıl taşımız dahi yoktur. Bu toprakların altında yatan kefensiz şehitlerimiz bu vatanı kazanmıştır ve kimsenin bu topraklar üzerinde pazarlık yapması haddine değildir. Çanakkale Zaferi Cumhuriyetin son sözüdür. Bu zaferde 250 bin şehit verdik. Bu verilen şehitlerden sonra söylenecek pek sözde kalmıyor.”diyerek Başta Ulu Önder Atatürk olmak üzere Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize ise şükranlarını sundu.

Konuşmanın ardından İlçe Yöneticisi Naci Çiftçi ‘Sakarya’ adlı şiiri okudu; İlçe yöneticilerinden Onur Çağlar ise Kurtuluş Savaşı ve Çanakkale Zaferi öncesinde yaşananlarla ilgili bir anekdotu partililerle paylaştı.

Çağlar, slayt eşliğinde yaptığı konuşmasında, “Tarih, ders çıkarılmaz ise değişen öğeleri ile tekerrür eder; değişen öğeler ise kişiler, yerler ve zamandır. Önümüzde zor günler ne yazık ki bizleri beklemektedir. Bugün iktidarı ve basının köşe başlarını elinde bulunduranlar özellikle sözüm sizlere. Türk Milleti, Çanakkale ve Kurtuluş mücadelesinde olduğu gibi, en zor zamanlarda bağrından çıkardığı Kahramanlar ile ülkeyi bölme emellerinize ulaşmanızda karşınızda bir siper olacaktır. Muhtaç olduğumuz kuvvet damarlarımızdaki asil kanda mevcuttur. Geldikleri gibi gittiler, geldikleri gibi gidecekler ve Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacak” ifadelerine yer verdi.

Ardından Türk Silahlı Kuvvetlerince paylaşılan ve Kurtuluş Savaşı döneminde çekilen görüntüler partililere izlettirildi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile