Meclis toplantı salonunda yapılan basın toplantısına Didim Ticaret Odası Başkanı Şaban Üstündağ, Didim Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Mehmet Urgancı, Didim Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi ve İnşaat Mühendisleri Odası Didim Temsilcisi Ömer Vela, Didim Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Mekin Subaşı, Meclis Üyesi Deniz Demir, Aydın Jeoloji Mühendisleri Odası Aydın Temsilcisi Hasan Kuru, Didim Emlakçılar Derneği Başkanı Osman Coşkun, Didim Ticaret Odası Proje Web Yazılım Sorumlusu Tansu Okurer ile İçerik Sorumlusu Ali Kayabaşı katıldı.
Toplantıda konuşan Ticaret Odası Başkanı Şaban Üstündağ “Didim İnteraktif Tanıtım Sistemi” projesinde yer alan Didim İşletme ağı çalışması kapsamında bu projenin ikinci ayağı yapılacak. Hazırlık çalışmaları biten projede artık saha çalışması yapılacak. Didim’deki tüm işletmeler 6 ay sürecek anket çalışması ile sosyal paylaşım yapabilecekleri bir web sayfasına sahip olacak. Tamamen kullanıcının kontrolünde olan web sayfası esnafın işlerini kolaylaştıracak, hem de ilçemizde yaşayan veya tatil yapanların aradıkları işletmelere kolayca ulaşmasını sağlayacak. Sistem, arama yapan kişinin konumunu belirleyip, aradığı kategorideki Didim’deki tüm işyerlerini en yakından en uzağına sıralayacak. Müşteri coğrafi konum özelliği ile bulunduğu konuma en yakın işletmeyi görüp yol tarifi alabilecek.
İşletmeler bu hesaptan haber kampanya veya duyurularını yayınlayabilecek, bunları yapmak sosyal medya hesabı kullanmak kadar kolay olacak. “Direk Bağlantı”özelliği ile iletişime geçmek isteyen potansiyel müşteri veya iş ortaklarıyla direk mesajlaşabilecek. Çalışma grupları oluşturup, iş ortaklarını veya çalışanlarını buradan organize edebilecek. Birden fazla iş kolu olan işletme sahibi tüm işletmeleri için ayrı bir web sayfası oluşturabilecek.
Didim Ticaret Odasının vizyonu olan; “altyapısı ve hizmet kapasitesini E-Oda seviyesine geliştirmiş, yerel, ulusal ve uluslararası düzeyde Didim’i etkin olarak tanıtan bir kurum olmak” hedefiyle gerçekleşen projeyle aynı zamanda ilçenin envanter çalışması da gerçekleşmiş olacak. Proje aynı zamanda Türkiye’nin ilk dijital envanter çalışması olacak.
Proje kapsamında Didim sınırları içerisinde bulunan tüm işletmeleri en fazla 6 ay süren anket çalışması ile Didim Ticaret Odası tarafından hazırlanan Didim İşletme Ağına dâhil olacak. Firmalardan Tabela ismi, resmi unvanı, Telefon, E-posta, Firması Hakkında paylaşmak istedikleri bilgiler, Faaliyet Alanları, Adres bilgileri, coğrafi koordinatları alınacak. Müşteri neyi aradığında en önde olmak istiyorsa onu göre anahtar kelimeler belirlenecek. İşletmelerden istenen sahada Didim Ticaret Odasının verdiği kimlik kartları ile elindeki tabletlerle bilgilerini almaya gelen anketörlere yardımcı olmalarıdır.” dedi.
Didim Ticaret Odası çalışanı ve Proje İçerik Sorumlusu Ali Kayabaşı 2015 yılında hayata geçirilen “Didim gezgini.com” aldı site kapsamında projenin devamı olan bir çalışma yaptıklarını ifade ederek “Bu çalışma için önümüzdeki Pazartesi günü anketör ekipleri saha da olacak. Projenin 3 ana faydası olacak. Bu proje Didim’e yerleşenler için geolokasyon görevi üstelenecek. Yani insanlar buradan faydalanıp istediği işletmeyi bulabilecek. İkincisi işletmeler kendileri buradan paylaşımlarda bulunabilecek. Üçüncüsü ise Didim envanter çalışması yapılacak. Örnek verirsek nerede kaç market, kaç berber ve emlakçı olduğu bilinebilecek. Bu kapsamda Odalara üye 5 bin işletmenin olduğunu tahmin ediyoruz. 6 aylık sürede bu işletmelerin gezilmesi planlanıyor. İşletmelere bu sürede aktivasyon kodu verilecek. İşletmelere bu çalışmalar ücretsiz olarak yapılacak. Kişi hareketleri ve işletmeler sürekli güncellenecek. İşletmeler ne kadar aktifse o kadar öne çıkacak.” dedi.
Didim Ticaret Odasından İşletmeler İçin Büyük Adım
Didim Ticaret Odasının Güney Ege Kalkınma Ajansı desteği ile gerçekleştirdiği “Didim İnteraktif Tanıtım Sistemi” projesinde yer alan Didim İşletme ağı çalışmaları başlıyor.