Didimli Alak Kardeşler Yetiştirici Sınıfta Okuma Yazma Öğreniyor

Didimli Alak Kardeşler Yetiştirici Sınıfta Okuma Yazma Öğreniyor

Eğitimlerine ara vermek zorunda kalan Didimli Alak kardeşler, bu yıl açılan 'Yetiştirici Sınıfta' yeniden okuma yazma öğrenmeye başladı.

  Milli Eğitim Bakanlığı ' nca bu yıl uygulamaya konulan yönetmelik çerçevesinde okullara hiç kaydını yaptırmamış ya da yarıda bırakmış 10-14 yaş arası çocuklar için ülke genelinde açılan ' Yetiştirici Sınıf ' projesi Didim Mahir Özgür Damar İlköğretim Okulunda bünyesinde de hayata geçirildi . Eğitime hiç başlamamış yada çeşitli nedenlerden ötürü yarıda kesmek zorunda kalmış 8 çocuğun eğitim öğrenim gördüğü yetiştirici sınıf , eğitimlerine ara vermek zorunda kalan Halil ve Muhammet Alak kardeşler içinde yeniden okuma yazma öğrenme fırsatı sağladı .
Ülke genelinde olduğu gibi Didim Mahir Özgür Damar İlköğretim Okulu ' nda da okullara hiç kaydını yaptırmamış ya da yarıda bırakmış 10-14 yaş arası çocuklar için açılan Yetiştirici Sınıf , Didim merkez , belde ve köylerinde daha önce hiçbir okula kaydını yaptırmamış yada yarıda bırakmış çocuklara hafta içi her gün saat 12 . 00 ila 17 . 00 saatleri arasında hizmet veriyor .
Proje sayesinde eğitimlerine devam etme şansı yakalayan Halil ve Muhammet Alak kardeşlerin eğitimini Salman Aydın üstlendi . 8 haftada okuma yazmayı yeniden kavrayan Alak kardeşler , 8 haftalık eğitimin ardından eğitime ara verdikleri ilköğretim 3 ' üncü sınıfa geçtiği belirtildi . Öğrencilerin 3 ' üncü sınıfta verilecek 10 haftalık eğitimin ardından ise ilköğretim 6 ' ıncı sınıfa geçeceği öğrenildi .
Yetiştirici Sınıf kursuna katılan Halil ve Muhammet Alak kardeşleri ise böyle bir sınıfın açılmasından ve okuma yazma öğrenmelerinden dolayı çok mutlu olduklarını dile getirdiler .
Bu arada ; yetiştirici sınıfa kayıt yaptıran çocukların tüm ihtiyaçları Milli Eğitim Müdürlüğünce karşılandığı ve okula kayıt yaptırmak isteyen velilerin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne başvurmaları gerektiği kaydedildi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile