''Diğerlerinden artımız olması gerekiyor'

''Diğerlerinden artımız olması gerekiyor"

AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, "İş hayatında binlerce aynı işi yapacak insanlar olacak.Tercih sebebi olmak için diğerlerinden artımız olması gerekiyor" dedi.

AK Partili Aydemir, yaptığı yazılı açıklamada eğitim ve öğretimin önemine değinerek, şu ifadelere yer verdi: "Özellikle üniversiteye giderken bağlı olduğumuz bölüm ne olursa olsun bilgimizi ve öğrenme sınırımızı sadece okuldan aldığımız eğitimle sınırlamayalım aynı zamanda okuldan aldığımız teorik bilgileri piyasada çabalarımız sonucunda pekiştireceğimiz pratik bilgilerle de ilerletelim. Ben İmam Hatip Lisesi mezunuyum ve o yıllarda muhasebecilikten de anlamadığım halde okurken ben Akhisar'a gideceğim muhasebeci olacağım kararını almıştım. Hem okumama devam ediyor hem de muhasebecinin yanında çalışmayabaşlamıştım. Okul bitiminde ise muhasebecilikten en azından alt yapısını almış bir mezundum. Benim öğrenci kardeşlerimize tavsiyem okurken aynı zamanda pratiğinizi de geliştirmeye çalışın. Sadece okulda alınan bilgiyle sınırlı kalınırsa mezun olan kardeşimiz iş hayatına atıldığında sadece öğretmeninin ona gösterdiği kadarını bilir. Bu yüzden teorikle pratik bilgi aynı oranda pekişmeli."

Sadece sınıfı geçmek ve sınavdan başarılı olmak için ders çalışılmaması gerektiğini vurgulayan AK Parti Manisa Milletvekili Aydemir, açıklamasına şöyle devam etti: "Pratik ve teorik bir kuşun kanatları gibidir. Biri diğerinden eksik olursa olmaz. Okul bittiğinde uzun bir hayat öğrenci kardeşlerimizi bekliyor. İş hayatında binlerce aynı işi yapacak insanlar olacak tercih sebebi olmak için diğerlerinden artımız olması gerekiyor. Bu bilinçle okulumuza devam etmeli ve mezun olmalıyız. Mezun olan öğrencilerimiz hayata güvenle atılmış, kendi ayakları üzerinde duran öz güveni tam bireyler olmalıdır. Ayrıca üniversiteyi bulundukları kentle barışık halde tutmalıyız. Kent veüniversite birbirlerine sırtlarını dönmüş durumda olmamalıdır. Bunun için öncelikle üniversite yönetimine ve öğretim görevlilerimize çok önemli görevler düşüyor. Üniversitelerimizin ne kadar faydalı olduğunu, faaliyetlerini ve eğitim yapısını kentimizde yaşayan vatandaşlarımıza anlatmalı ve onların üniversitelerimize daha yakın olmalarını sağlamalıyız. "
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile