Digi Göleti Ile Hem Taskinlar Önlenecek Hem De Ilçeye Su Temin Edilecek

Digi Göleti Ile Hem Taskinlar Önlenecek Hem De Ilçeye Su Temin Edilecek

Devlet Su Isleri (DSI) Genel Müdürlügü, tarimda modern sulamayi yayginlastirmak, toplulastirma çalismalariyla tarim arazilerinden en yüksek faydayi saglamak, musluklara saglikli ve içilebilir su ulastirmak, yerlesim yerleri ile tarim arazilerini taskin risklerine karsi korumak için tüm gücüyle çalisirken, sürdürülebilir su yönetimi anlayisiyla da suyun her damlasina sahip çikiyor.



Digi çayinda taskinlar önlenecek’

Çorum’un Sungurlu Ilçesi’nde, sehir merkezinden geçmekte olan Digi çayi kaynakli taskinlarin önlenmesi için baslatilan projede çalismalar devam ediyor. DSI tarafindan yapimi devam eden Digi göleti projesinde yillardir Sungurlu sehir merkezi için taskin riski barindiran Digi Çayina karsi önlem aliniyor. Sungurlulara müjdeli haberi veren DSI Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, “Sungurlu ilçemizde Digi Çayi kaynakli taskin sorununu çözüyoruz” dedi.



’Içme suyu ve tarimsal sulama suyu ihtiyacini karsilayacak’

Digi göleti projesi kapsaminda çalismalari kisa sürede bitirmeyi hedeflediklerini söyleyen DSI Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, “ Digi göleti sadece Digi çayi kaynakli taskinlari önlemekle kalmayacak ayni zamanda son zamanlarda Sungurlu sehir merkezinde yasanan içme suyu ihtiyacina ve tarimsal sulama ihtiyacina çözüm olusturacak“ seklinde konustu.



’Gölet insaatinda çalismalar hizla devam ediyor’

Digi göleti projesinde çalismalarin hizla devam ettigini ifade eden DSI Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, “Projede batardo imalati tamamlandi diger kisimlari da hizlica tamamlayarak hem yasanabilecek bir afetin önüne geçmeyi hem de Sungurlulu hemserilerimizin su ihtiyacini karsilamayi hedefliyoruz” dedi.



’4 Milyon metreküp su depolayabilecek’

Tamamlandiginda 4 Milyon metreküp su depolayabilecek projenin Sungurlu için önemini çok iyi bildiklerini kaydeden DSI Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, amaçlarinin projeyi hiz kesmeden bir an önce tamamlayarak, Digi çayi kaynakli taskin sorununu ve Sungurlu ilçemizin su sikintisini çözmek oldugunu ifade etti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile