Digor Gönül Korosuna Yeni Sesler Katıldı

Kars'ın Digor İlçe Kaymakamlığı'nın desteği ile kurulan Gönül Korosu, bünyesine yeni sesler katarak yoluna devam ediyor.

Kaymakam Serken Şeker, Digor Gönül Korosu'na kazandırılan öğrencilerin geleceğin sanat dünyasına donanımlı bir şekilde adım atması için çok yönlü çalışmalar yaptıklarını belirtti. Gerek Kars'ta gerekse Türkiye'de birçok kentinde verdiği konserlerle herkesin dikkatini çeken koroya yeni sesler kazandırmak amacıyla ilçeye bağlı köylerde araştırmalar yapıldığını söyleyen Kaymakam Serkan Şeker, oluşturulan komisyonun okullarda tarama yaparak müzik yeteneği olan öğrencilerin koroya kazandırılması için çalışmalar yapıldığını anlattı.
Derinöz Köyü İlköğretim Okulu Müdürü Mustafa Kandak, müzik öğretmenleri Büşra Yalçın ve Osman Alkan'dan oluşan komisyon, 38 köy okulunda 5. ve 6. sınıf öğrencileri arasında müzik yeteneği olan 120 öğrenciyi belirledi. Daha sonra önceden belirlenen 120 öğrenci, TRT sanatçılarından Şef Mehmet Çamlaşır ve Erzurum Atatürk Üniversitesi öğretim üyesi bağlama sanatçısı Murat İnandırıcı tarafından sınava tabi tutuldu. Yapılan sınav sonucunda 30 öğrencinin koro ve solo eğitim almasına karar verildi. Seçilen öğrencilere nota, müzik tarihi ve şan dersleri verileceği belirtildi.
IÇ-MET-Y
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile