Dijital Bagimliliga Dikkat Çekmek Için Yürüdüler

Dijital Bagimliliga Dikkat Çekmek Için Yürüdüler

Sivas’ta Il Saglik Müdürlügüne bagli Saglikli Hayat Merkezince, 1-7 Mayis Bilisim Haftasi’na yönelik yürüyüs etkinligi düzenlendi.

Günümüzün gelismis teknolojilerinden olan akilli telefon, tablet ve internet kullanimi; ihtiyaç duyulan bilgiye aninda ulasabilme, bilgi paylasimini hizla saglayabilme kolayliklarinin yaninda sik, kontrolsüz ve zararli kullanimdan kaynaklanan pek çok sorunu da beraberinde getirdi. Her yas bireyde oldukça sik görülen problemli internet, akilli telefon, tablet kullanimi aile içi iletisimin zayiflamasina, sosyal iliskilerin de olumsuz etkilenmesine sebep olurken ayni zamanda dikkat halini dagitarak akademik ve is basarilarini düsürüyor. Çocuklar ve gençler basta olmak üzere tüm toplumun teknolojinin bilinçli, etkin ve güvenli kullanimina tesvik edilmesi, asiri ve zararli kullanimin önüne geçilmesi büyük önem tasiyor. Tüm bu hususlarda farkindalik olusturmak maksadiyla ve “Dijital ve Davranissal Bagimliliklarla Mücadele Programi’’ kapsaminda 1-7 Mayis ’Bilisim Haftasi’ olarak kutlandi.

Sivas Il Saglik Müdürlügü Saglikli Hayat Merkezi, dijital ve davranissal bagimliliklarla mücadele kapsaminda Bilisim Haftasi’nda “Sanal degil sosyal hayatta kal” sloganiyla donatilmis bir pankart esliginde yürüyüs gerçeklestirdi. Yürüyüste, teknolojinin bilinçli ve güvenli kullanimi konusunda toplumsal farkindaligi artirmak hedeflendi. Yürüyüsün ardindan, Belediye Baskanligi tarafindan temin edilen kitaplar yaklasik 15 dakika boyunca okundu. Etkinligin son bölümünde ise katilimcilara dijital ve davranissal bagimlilik konularinda bilgilendirici brosürler dagitildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile