Dijital Bağımlılığa 'Renkli Eller' Farkındalığı

Dijital Bağımlılığa 'Renkli Eller' Farkındalığı

Düzce'de teknoloji ve internetin aşırı ve bilinçsiz kullanımının önlenmesi amacıyla geliştirilen 'Güvenli Çocuk' projesi kapsamında aile ve çocukları bilinçlendirmek için boyama ve çeşitli oyunlarla farkındalık oluşturulmaya çalışılıyor Etkinlik kapsamında, farklı renklerdeki boya kutularına ellerini sokan katılımcılar, yere serilen beyaz örtüleri boyuyor YEDAM Koordinatörü Selvi: 'Artık aileler ayrı ayrı odalarda kendilerine sanal ortam kurmuş durumda. Tabletler, telefonlar her evde vazgeçilmez olarak bulunuyor, bu da çocuklar için tehlike oluşturuyor'

Düzce Sağlık Müdürlüğü ile Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) tarafından öğrencilere yönelik geliştirilen "Güvenli Çocuk" projesi kapsamında, teknoloji ve internetin aşırı ve bilinçsiz kullanımının önüne geçmek için farkındalık etkinlikleri düzenleniyor.

Proje çerçevesinde Anıtpark Meydanı'nda kurulan alanda öğrenci ve velilere, bilgisayar ve internet kullanımının istenilen bilgiye anında ulaşabilme, bilgi paylaşımını sağlayabilme gibi getirdiği kolaylıkların yanında çok sık ve zararlı kullanımından kaynaklanan problemler anlatılıyor.

Düzce Üniversitesi Yeşilay Topluluğu'ndan katılan öğrencilerin de destek verdiği etkinlik kapsamında farklı renklerdeki boya kutularına ellerini sokan katılımcılar, yere serilen beyaz örtüleri boyuyor.

- "Ailelerde farkındalık oluşturmak amacıyla harekete geçtik"

YEDAM Koordinatörü Feride Selvi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, davranışsal bağımlılığın son dönemde hayati tehlike boyutuna geldiğini söyledi.

Çocukların interneti çok fazla kullandığının altını çizen Selvi, internet ve teknolojinin hayatı kolaylaştırmanın yanında çocukları sosyal hayattan kopardığını, bu nedenle onların kendi güvenlik duvarlarını iyi oluşturamadığını ifade etti.

Çocukların sanal ortamda tehlike altında olduğuna işaret eden Selvi, "Bu konuda ailelerde farkındalık oluşturmak amacıyla harekete geçtik. Çocuklarda güvenli internet kullanımını nasıl sağlayacakları, kendilerini nasıl koruyacakları ve güvenlik duvarını nasıl oluşturacakları konusunda çocuklara ve anne-babalarına, temel ve basit düzeyde bilgiler veriyoruz. Bunun yanında da etkinliklerimiz oluyor. Ailelerin de evin içeresindeki iletişimi, sosyalliği güçlendirerek çocukların biraz daha sosyal olmalarını sağlamak istiyoruz. Artık aileler ayrı ayrı odalarda kendilerine sanal ortam kurmuş durumda. Tabletler, telefonlar her evde vazgeçilmez olarak bulunuyor, bu da çocuklar için tehlike oluşturuyor. İnşallah çalışmamız başarılı olur." değerlendirmesinde bulundu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile