Dijital Baski Makinasi Ile Hayati Degisti

Dijital Baski Makinasi Ile Hayati Degisti

Kahramanmaras’ta internette ögrendigi el isini teknoloji ile birlestiren 3 çocuk annesi kadin yeni isinde siparislere yetisemiyor.

Kahramanmaras’ta yasayan Seda Esin, 13 yil önce internette gördügü kiyafetlere baski ve süs isini gelistirdi. Aradan geçen yillarin ardindan girisimcilik belgesi alip, devletten kredi de kullanan kadin, 28 bin Euro’ya dijital baski makinasi aldi. Çevreden gördügü talepleri sanal aleme tasiyan girisimci kadin el isini teknoloji ile birlestirdi.

Genellikle çocuk kiyafetlerinin üzerine çesitli motif ve resimler yerlestiren Esin, ayda ortalama 500 siparis aldigini ve dijital baski makinasi ile hazirladigi ürünleri müsterilerine gönderdigini söyledi.



“Ilk çocuguma hamileydim ve maddi olarak zor günler geçiriyordum. Bir seyler yapip üretmek istedim bilgisayarda sanal alemde gezinirken bu is dikkatimi çekti ve yapabilecegime inandim. Birazda çok seviyordum süs islerine. Ilk zamanlar nereden hangi ürün alinir bilmiyordum. Arastirdim aldim eve getirdim ve ilk ürünleri kendim yapmaya basladim" dedi.

Kadinlarin üretmeye devam etmesi gerektigini söyleyen Esin, Cumhurbaskani Erdogan’a da tesekkür etti.

"Hayal gücümle resimleri elbiselere isledim. Daha sonra dijital baski makinasini kesfettik, girisimcilik belgemi edindikten sonra devletten kredi aldim. 28 bin Euro’ya almistik. Suanda kendi is yerimde 4 çalisanim var ve internet üzerinden satis yapiyorum. Müsterinin taleplerine göre ürün hazirliyoruz. Ayda 500’e yakin kargo gönderiyorum. Ürünlerin fiyatlari 150 ile 300 arasinda ürününe göre fiyatlar degisiyor. Kadin girisimciler inansin ve kadinlarimiza desteklerinden dolayi Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’a tesekkür ediyorum” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile