Dikenler, Kadınların Elinde Çiçeğe Dönüşüyor

Bitlisli kadınlar doğadan topladıkları malzemeleri, belediye bünyesinde açılan geri dönüşüm atölyesinde süs eşyasına dönüştürerek aile bütçesine katkı sağlıyor Bitlis Belediyesi Kadın Aile Hizmetleri Müdürü Birlik: 'Atölyemizde gerek çocuk odalarını gerekse evi tamamlayan dekorasyon, duvar üniteleri, çiçekler, vazolar ve buna benzer birçok süs eşyası yapıyoruz' 'Hiç aklınıza gelmeyecek malzemeleri atölyemizde işliyoruz. Mesela dikeni koparıp atölyemizde değerlendiriyoruz. Dikenle vazolarımıza çiçek yapıyoruz'

İBRAHİM YALDIZ - Bitlisli kadınlar, doğadan topladıkları malzemelerle süs eşyaları yaparak aile bütçesine katkıda bulunuyor.

Kadınlar ve genç kızlar, Bitlis Belediyesi bünyesindeki geri dönüşüm atölyesinde doğadan topladıkları kozalak, çalı, diken, plastik, ceviz ve fındık kabukları gibi pek çok malzemeden hediyelik süs eşyası üretiyor.

Kadınlar, sergiler açarak sattıkları süs eşyaları sayesinde hem meslek öğreniyor hem de aile bütçesine katkı sağlıyor.

Bitlis Belediyesi Kadın Aile Hizmetleri Müdürü ve Geri Dönüşüm Atölyesi Sorumlusu Melek Güneş Birlik, AA muhabirine, kadınların talebi üzerine geri dönüşüm atölyesi açıklarını söyledi.

Doğadan topladıkları malzemeleri atölyede süs eşyasına dönüştürdüklerini ifade eden Birlik, şöyle dedi:

'Atölyemizde gerek çocuk odalarını gerekse evi tamamlayan dekorasyon, duvar üniteleri, çiçekler, vazolar ve buna benzer birçok süs eşyası yapıyoruz. Buradaki kadınlar da çok istekli ve heyecanlılar. Her gün karşılaştığımız, üzerine bastığımız ve hiç aklımıza gelmeyecek malzemeleri atölyemizde işliyoruz. Mesela dikeni koparıp atölyemizde değerlendiriyoruz. Dikenle vazolarımıza çiçek yapıyoruz.'

Birlik, kadınların atölyede çocuklar için atkı ve bere de ördüklerini anlattı.

- 'Kadınlar gelir elde ediyor'

Kadınların atölyeye çocuklarıyla geldiğini ve burada onları bırakabilecekleri oyun alanlarının bulunduğunu belirten Birlik, çalışmalarını aile ortamında sürdürdüklerini dile getirdi.

Kadınların ürettiği süs eşyalarını sergileyerek gelir elde ettiğini vurgulayan Birlik, 'Atölyemizde 20 kadın çalışıyor. Sınır koymadık. Herkes atölyemize gelebilir. Bazı kadınlarımız işini evinde yapabiliyor. Çalışmalarını bitirip buraya bırakıyorlar. Atölyemizde dönüştürdüğümüz ürünler yeterli hale gelince sergi açıp, halkımıza sunuyoruz. Bu sergi kadınlarımıza gelir getiriyor ve emeklerinin karşılığını alıyorlar.' diye konuştu.

Atölyede çalışan kadınlardan Şehriban Birlik de boş zamanları en iyi şekilde değerlendirdiklerini söyledi.

Belediyenin desteği ile çalışmalarını sürdürdüklerini dile getiren Birlik, 'Bu atölye çalışması sayesinde aile ekonomimize destek sağlıyoruz. Bize sosyal aktivite de oluyor.' sözlerine yer verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile