Dikenli İncir Vatandaşa Ek Gelir Sağlıyor

Silifke ilçesinde tamamen organik yetişen dikenli incir, vatandaşlara ek gelir kaynağı oldu.

İçel'in Silifke ilçesinde tamamen organik yetişen dikenli incir, özellikle sahil kesimlerinde tanesi 50 kuruş ile 1 lira arasında satılıyor.

İlçede kaktüsü andıran bitkilerin yaprak uçlarından doğal olarak yetişen ve toplaması çok zahmetli olan dikenli incir, lezzetinin çok iyi olması nedeniyle büyük ilgi görüyor.

Halk arasında kaynana dili, Hint inciri ve Frenk inciri olarak da adlandırılan dikenli incir, özellikle sahil kesimlerinde tanesi 50 kuruş ile 1 lira arasında satılıyor.

Silifke Ziraat Odası Başkanı Cafer Doygun, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçede kendiliğinden yetişen dikenli incirin tamamen organik bir ürün olduğunu bildirdi.

Dikenli incirin, Akdeniz iklimine özgü ve kaktüse benzeyen bitkide yetiştiğini belirten Doygun, 5 ila 10 santimetre uzunluğunda etli bir meyve olan dikenli incirin içerisinde çok sayıda çekirdek bulunduğunu kaydetti.

Doygun, Silifke ve yöresinde bu meyvenin doğal olarak kendiliğinden yetiştiğini ifade ederek, şunları söyledi:

'Hasadı sabah erken veya akşam gün batımından önce yapılıyor. Ürünün dikenleri bu saatlerin haricinde uçup batabilir. Sabah erken ve akşam gün batımı öncesi hasatta çiğ taneleri dikenlerin uçmasını önler. Dikenli incirin sindirim sistemi rahatsızlıklarına iyi geldiği uzmanlarca açıklandı. Açlık hissini bastırması nedeniyle de oruç tutanlar tarafından tercih ediliyor. C vitamini yönünden zengin olan bu bitki, vücut direncini arttırırken, güç ve zindelik veriyor. Ayrıca, şeker hastalarına iyi gelip, kolesterolü düşürdüğü de biliniyor.'
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile