Dikili'de Mandira Kirliligi Isyani

Dikili'de Mandira Kirliligi Isyani

Izmir Dikili ilçesi Salihleralti bölgesinde faaliyet gösteren bir mandira atiklarinin, dere araciligiyla denize karistigi iddia edilirken, vatandaslar bu duruma tepki gösterdi.

Dikili ilçesi Salihleralti bölgesinde, mandira atiklarinin Kiratli Deresi’ne aktigi iddia edildi. Yazlik siteler bölgesinde yer alan derenin 2019 yilindan bu yana kirli oldugu, çevreye yogun koku yaydigi ve sagligi tehdit ettigini ifade eden yöre sakinleri, protesto gösterisinde bulundu. Bölgede faaliyet gösteren mandiranin, gizlice atiklari dereye saldigi öne sürülürken, bölgede acilen önlem alinmasi gerektigine yönelik çagri yapildi.

Site sakinleri tarafindan yapilan ortak açiklamada, olusan yogun koku ve kirlilik üzerine 2019 yilinda, 18 site yöneticisinin imzalariyla sikâyette bulunuldugu belirtildi.

Dikili Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlügüne bagli ekiplerin tutanak altina aldigi kirlilik ile ilgili henüz bir islem yapilmadigini aktaran site sakinleri, sonuç alamamaktan dert yakindi.

"Sikayetimize çözüm istiyoruz"

Bölge sakinlerinden Atifet Yücel, "Sorunumuz var, sikayetçiyiz. Sikayetimize çözüm istiyoruz. Bunun için basvurmadigimiz yer kalmadi. Ama hala bir sonuç alamadik" dedi.

Av. Tamer Demirdelen da, söz konusu dere gibi sahili kirleten 5 dere daha oldugunu ifade ederek önlem alinmasi gerektigini çagrilarini yineledi.

Yine bölge sakinlerinden Bilal Azatli da su ifadelere yer verdi:

"20 yildir bu çevreyi bilirim. Bu çevre artik denize zor girilen, balik çesitlerinin kayboldugu, yosunlarin sagliga zararli hale geldigi bir noktaya kavustu. Bunun en büyük nedeni buradan denize akan 3, 5 tane derenin getirdigi kanalizasyon atiklaridir. Bunun için ilgili önleyici ve denetleyici kuruluslara gittik. Kimse ilgi göstermiyor diyemem ama kirlilik halen devam ediyor."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile