Dikiş Nakış Değil, Terapi

Dikiş Nakış Değil, Terapi

Ortaca Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan dikiş kursu, ilçedeki kadınlardan ilgi görüyor.

Halk Eğitim Merkezi binasında 520 saat sürecek dikiş, nakış ve örgü eğitimlerine 60 kursiyer katılıyor. Çoğunluğunu ev hanımlarının oluşturduğu kursiyerlerin arasında sipariş alarak ev ekonomisine katkı sağlayanlarda bulunuyor.

Dikiş kursu eğitmeni Birgül Akdeniz, yaptığı açıklamada, el ve makine ile dikiş, nakış eğitimi verdiklerini aktardı.

Kurslarda erkek ve kadın giysileri dikimine önem verdiklerini anlatan Akdeniz; “Kurslarımıza ağırlıklı olarak ev hanımları, emekli kesimler ve genç kızlarımız rağbet gösteriyor. Şuan 60 kursiyer derslerimize katılım gösteriyor. Yaklaşık 520 saat üzerinden derslerimizi veriyoruz. Birçok kesimden kursiyerimiz var” diye konuştu.

Kurslarının adeta terapi niteliğinde olduğunu söyleyen Akdeniz; “Bizim kurslarımızın asıl amacı dikiş dikmek değil. Bir nevi terapi niteliğinde, sohbet ederek çalışıyoruz. Konuşarak birbirimiz ile iletişime geçeriz. Kurslarımız 2 aydır devam ediyor, Mayıs ayı ortasında bitecek. Kurslarımızın gayet başarılı olduğunu düşünüyorum” dedi.

Geçtiğimiz yıllarda eğitimlere katılan kursiyerlerin şuan sipariş aldığına değinen Akdeniz, sözlerini şöyle sürdürdü; “Benim bir öğrencim şuan öğretmen olarak çalışıyor. Kursları bitirerek dikişi kendine meslek edinenlerde var. Tekstil sektöründe çalışanlar var. Sipariş alarak ev ekonomisine katkı sağlayan kursiyerlerimiz var. Kursların ardından sergi açacağız.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile