'Dikkat Acemi Sürücü' Yazisiyla Dikkat Çekiyor

'Dikkat Acemi Sürücü' Yazisiyla Dikkat Çekiyor

Konya’da yillar önce ehliyet alan ancak 4 gündür araç kullanmaya baslayan kadin sürücü, trafikte heyecanini yenmek ve diger sürücüleri bilgilendirip anlayis göstermeleri için kullandigi otomobilin arka camina ‘Dikkat acemi sürücü’ yazisi yapistirdi. Sürücü Ismihan Sule Ulukaya, yazinin faydasini gördügünü belirterek, "En azindan araci stop etme durumunda daha anlayisli oluyorlar, bekleyebiliyorlar, yol verebiliyorlar. Ben de trafikte heyecanimi atlatmak için biraz daha kontrollü hareket edebiliyorum" dedi.

Konya’da 2009 yilinda ehliyet alan Ismihan Sule Ulukaya, trafik heyecanini yenmek için yillar sonra direksiyona geçti ve araba kullanmaya basladi.

Bir süre trafikte heyecanlanan ve diger sürücülerden tepki alan Ismihan Sule Ulukaya, çareyi diger sürücüleri uyarmak için hazirladigi “Dikkat acemi sürücü” yazisiyla buldu. Kullandigi aracin arka camina yaziyi yapistiran Ulukaya, heyecanli oldugunda daha güvenli sekilde hareket edebiliyor. Araç kullanim pratigine 4 gün boyunca araliksiz devam eden Ismihan Sule Ulukaya, “Dikkat acemi sürücü” yazisi ile diger sürücülerden de begeni topladigini söyledi.



“Trafik akisini etkilemeden bu sekilde daha güzel araç sürüyorum”

Aracina “Dikkat acemi sürücü” yazisi yapistiran Ismihan Sule Ulukaya, “Hem diger sürücüleri düsünerek hem de kendi sagligimizi düsünerek araç sürmemizi kolaylastirmak adina bu sekilde bir yol düsündük. Ben faydasini görüyorum. Çünkü trafik akisini etkilemeden bu sekilde daha güzel araç sürüyorum. Arkadaslarin bilinçli olmasindan dolayi kazaya sebebiyet vermemek için yaptim. En azindan araci stop etme durumunda daha anlayisli oluyorlar, bekleyebiliyorlar, yol verebiliyorlar. Ben trafikte biraz daha rahat heyecanimi atlatmak için biraz daha kontrollü hareket edebiliyorum. O yönden de, trafik yönünden de diger sürücülerin yönünden de saglikli sürüs yapiyoruz” dedi.



“Diger sürücüleri tehlikeye atmamak adina bu sekilde düsündük”

15 yilin ardindan 4 gün önce direksiyona tekrar geçen Ismihan Sule Ulukaya, “Bilinçli olmamiz gerçekten önemli. Bize egitim veren sürücü hocamiz da bu yönde bizi bilgilendirmisti. Biz de bilinçli oldugumuz için ve diger sürücüleri tehlikeye atmamak adina bu sekilde düsündük. 2009 yilinda ehliyet aldim, suanda 4 gündür araç kullaniyorum. Onun için bu yazi olmadan olmaz” ifadelerini kullandi.

"Dogru bir sey yaptigimi yüz ifadeleriyle de görebiliyorum"

Yazdigi yaziyla diger sürücülerin de begenisini toplayan Ulukaya, “Su anki kurallar, sistem, yogun trafik akisi da hem ders hem de trafige alismamiz için diger sürücü arkadaslarimizi tehlikeye atmamamiz için böyle bir yaziya ihtiyaç duyduk. Umarim faydali oluyordur. Ben de herkes için faydali oldugunu düsünüyorum. Diger sürücü arkadaslarin güler yüzlerini de görüyorum. Dogru bir sey yaptigimi yüz ifadeleriyle de görebiliyorum” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile