DIKO, Iki Ay Boyunca Kapisini Depremzedelere Açacak

DIKO, Iki Ay Boyunca Kapisini Depremzedelere Açacak

Diyarbakir Sarraflar ve Kuyumcular Odasi (DIKO) Baskani Mehmet Yüksel, Diyarbakir’daki depremzedelere kapisini açti. Kuyumcu esnafinin katkisiyla baslatilan gida ve battaniye kampanyasinda, simdiye kadar 5 bin deprem magduru vatandas faydalandi.

Merkez üssü Kahramanmaras olan depremlerin Diyarbakir’da enkaz çalismalari araliksiz devam ederken, ‘asrin felaketi’ olarak nitelendirilen depremde magdur olan vatandaslara Diyarbakir Sarraflar ve Kuyumcular Odasi kapisini açti. Kuyumcu esnafinin katkilariyla yürütülen yardim seferberliginde battaniye ve gida destegi saglandi.

Sehir olarak ilk defa böyle bir afet ile karsilastiklarini ifade eden DIKO Baskani Mehmet Yüksel, birlik ve beraberlik içerisinde magdur vatandasa yardim ettiklerini söyledi.



Yüksel, yasanan depremin hemen ardindan DIKO’da üyeleriyle bulusup kriz masasi olusturduklarini ifade ederek, sunlari kaydetti:

“Asrin felaketi denilen bu afeti, biz ilk defa görüyoruz. DIKO baskani olarak depremin yasandigi dakika itibariyle odamiza gelip kriz masasi olusturduk. Bütün esnaf arkadaslarimizla oturup durumu degerlendirdik. Artik vatandaslarimiza ve depremzede arkadaslarimiza ne yapabiliriz diye birlik ve beraberlik içerisinde yürütmeye çalistik”.

“Yardim seferberligimiz 2 ay boyunca devam edecek”

Depremzedelerin soguk havadan etkilenmemesi için öte yandan battaniye de dagittiklarini belirten Yüksel, “Depremzede arkadaslarimiz soguk havada disarida olduklari için direkt battaniye kampanyamizi baslattik. 5 bine yakin battaniye halkimiza dagittik. Daha sonra depremzede vatandaslarimizin gida ihtiyacini karsilamak için de bir yardimda bulunduk. Halkimizin gün içerisinde yiyebilecegi hazir gidalari ilk önce dagittik. Daha sonra odamizda sicak yemek yapmaya basladik. Simdi de devam etmektedir. Yardim seferberligimiz 2 ay boyunca DIKO’da 7/24 devam edecek. Deprem magduru hangi vatandasimiz varsa kapimiz daima açik olacaktir. 10 kisilik ekip ile burada hizmet yürütmekteyiz. Bu hizmetimiz de esnaf arkadaslarimizin katkilariyla gerçeklestirilmektedir” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile