Dil Düsürme Yöntemi Ile Hirsizlik Yapan 4 Süpheli Tutuklandi

Dil Düsürme Yöntemi Ile Hirsizlik Yapan 4 Süpheli Tutuklandi

Konya’da dil düsürme yöntemiyle girdikleri evlerden binlerce liralik para ve ziynet esya çalan 4 hirsizlik süphelisi, polis ekipleri tarafindan yakalandi. Toplamda 38 ayri suç kaydi oldugu belirlenen 4 süpheli sevk edildikleri mahkemece tutuklandi.

Olay, geçtigimiz günlerde merkez Meram ilçesi Havzan Mahallesi Tezcan Sokak’ta bulunan bir evde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, kilitli olmayan kapilari aparat kullanip dil düsürme yöntemiyle açarak eve giren hirsizlik süphelileri, evden 250 bin lira degerinde para ve ziynet esyasi çalarak kayiplara karisti. Hirsizlik süphelilerini yakalamak için çalisma baslatan Asayis Sube Müdürlügü Hirsizlik Büro Amirligi ekipleri, 170 saatlik kamera görüntüsünü izleyerek süphelilerin kullandigi araci belirledi. Polis ekipleri merkez Selçuklu ilçesi Aliya Izzet Begoviç Caddesinde süphelilerin bulundugu araci tespit etti. 3’ü kadin 4 süpheli kisa süreli kovalamaca sonrasi ekiplerce kiskivrak yakalanarak gözaltina alindi. Gözaltina alinan A.D. (53), S.D. (25), G.M. (26) ve G.M. (26) isimli süpheliler emniyetteki islemlerinin ardindan sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi. Toplamda 38 ayri suç kaydinin oldugu ögrenilen süphelilerin, il disindan geldikleri ve Konya’daki hirsizligin ardindan baska illere yöneldikleri belirlendi.

Emniyet yetkilileri uyariyor

Konya Il Emniyet Müdürlügü yetkilileri dil düsürme yöntemiyle hirsizliklarin önüne geçilmesi için vatandaslari disari çikacaklari zaman ev ve is yerlerinin kapilarini kilitleyip çikmalari için uyarmaya devam ediyor. Kapilarin kilitlenmemesi hirsizlarin isini çok daha kolay hale getiriyor diye de vurgulandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile