Dil Ögretiminde Drama Paneli Gerçeklestirildi

Dil Ögretiminde Drama Paneli Gerçeklestirildi

Bülent Ecevit Üniversitesi Eregli Egitim Fakültesi Türkçe ve Sosyal Bilgiler Egitimi Türkçe Egitimi Ana Bilim Dali tarafindan dördüncüsü düzenlenen “Dil Ögretiminde Drama” konulu panel gerçeklestirildi.

ZBEÜ Türkçe Egitimi Ana Bilim Dali Baskani Doç. Dr. Efecan Karagöl’ün açilis konusmalari ile baslayan panel, Istanbul Aydin Üniversitesi Ögr. Gör. Ezgi Inal’in yönlendirmeleri ve misafir konusmacilarin konusmalari ile devam etti.

Ankara Üniversitesi Güzel Sanatlar Egitimi Bölümü ögretim üyelerinden Prof. Dr. Ömer Adigüzel “Drama, Egitimde Drama” konulu konusmasini gerçeklestirirken drama ve tiyatro kavramlarinin birbirine karistirilan iki kavram olduklarini ancak dramanin egitsel bir yöntem olarak kullanilabildigine dikkat çekti. “Türkiye’nin egitim sorunu yoktur, estetik egitimi sorunu vardir.” sözleri ile drama egitiminin önemini dile getirdi.

Ardindan Çukurova Üniversitesi Yabanci Diller Egitimi bölümü ögretim üyelerinden Doç. Dr. Gülden Tüm “Drama ile Dil Siniflarinda Olumlu Sinif Iklimi Olusturma” adli konusmalarini gerçeklestirdi. Yabanci dil olarak Türkçenin ögretiminde biçimsel drama kullaniminin dil becerileri gelisimlerinin yani sira duyussal gelisimleri ve kültür etkilesimi üzerinde de etkili oldugu ifadelerinde bulundu.

Aydin Adnan Menderes Üniversitesi Türkçe Egitimi Bölümü ögretim üyelerinden Doç. Dr. Bilge Bagci Ayranci “Dil Ögretiminde Drama ve Tiyatro” üzerine konusmalarini gerçeklestirdi. Drama egitiminin ögrencilere kodlama becerisi, disipline olma, iletisim kurma ve dil becerilerini gelistirmede oldukça önemli oldugunu dile getirdi.

Çukurova Üniversitesi ögretim üyelerinden Doç. Dr. Ömer Tugrul Kara “Dil Ögretiminde Drama ve Öykü” üzerine konusmalarini gerçeklestirdi. Drama ve öykü arasindaki bagin oldukça kuvvetli oldugunu, dramanin ögrencilerin üretici düsünmeleri üzerinde etkili yöntemlerden biri oldugu, öykü olustururken dramadan yararlanmanin önemini dile getirdi.

Son olarak Medeniyet Üniversitesi Yabanci Diller Egitimi Bölümü ögretim üyelerinden Ögr. Üyesi Elif Kir Cullen’in “Dil Ögretiminde Drama ve Müzik” üzerine birikimlerini paylasti. Drama atölyelerinde sarkilarin kullaniminin önemine vurgu yapti. Drama egitiminde yas, hedef kitle gibi kriterler göz önüne alinarak kullanilan sarkilarin egitsel ortamlardaki faydalarina deginildi.

Katilimcilarin sorduklari sorularin cevaplanmasinin ardindan panel Türkçe egitiminde drama egitimine dair iyi dileklerle sona erdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile