Din Görevlileri Bayram Öncesi İstişare Toplantısı Düzenledi

Din Görevlileri Bayram Öncesi İstişare Toplantısı Düzenledi

Sivas'ın Yıldızeli ilçesinde din görevlileri, İlçe Müftüsü Hasan Hüseyin Susam başkanlığında Kurban Bayramı öncesi bayramda yapılacak programlarla ilgili istişare toplantısı yaptı.

Yıldızeli İlçe Müftülüğü'nde yapılan toplantıda Bayram Namazı'nın saat 07.00 da kılınacağını, teşrik tekbirlerinin arife günü sabah namazının farzından itibaren başlayıp bayramın dördüncü günü ikindi namazına kadar getirilmesinin vacip olduğunu, kurban kesim yerinin belediye mezbahanesi olduğunu ve büyükbaş hayvan kesim ücretinin 50 TL, küçükbaş hayvan kesim ücretinin ise 15 TL olacağını ve din görevlilerinin kesim yerinde bulunup vatandaşa yardım edileceği görüşüldü.
Müftü Hasan Hüseyin Susam, bayram ile ilgili vatandaşları uyararak, "Kurban derilerinin toplama yetkisi ülkemizde sadece THK aittir. Ancak isteyen vatandaşımız istediği yere verip bağış yapabilir. Vatandaşlarımız kurban keserken azami derecede çevre temizliğine dikkat etmeli, cadde ve sokaklarda başkalarını rahatsız edecek şekilde kurban kesmemelidir" şeklinde konuştu.
Susam, kurban keserken kurbanlık hayvana eziyet edilmemesini özellikle istedi. Sakatatların ortalığa bırakılmamasını hatta imkan varsa toprağa gömülmesinin daha iyi olacağını söyleyen Susam Bayramın 3. gününe kadar kurban kesilebileceğini sıkışıklığa ve aceleye getirilmemesini istedi. İl Müftüsü Susam bayramlaşmanın din görevlileri ve kurum amirleri ile birlikte bayramın birinci günü saat 14:00'te kaymakamlık makamında olacağını kaydetti.
Yapılan toplantıya İlçe Müftüsü Hasan Hüseyin Susam ve ilçe merkezinde görev yapan din adamları katıldı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile