Din Görevlileri Bir Araya Geldi

Din Görevlileri Bir Araya Geldi

Sivas Il Müftülügü bünyesinde görev yapan din görevlilerine yönelik Bölgesel Din Görevlileri Cami Toplantisi’nin ilki düzenlendi.

Selçuklu Yesil Camii’nde düzenlenen toplantiya Kümbet Mahallesinde bulunan 32 caminin görevlileri katildi.

Bölgesel cami toplantisinin ilk bulusmasinda konusan Il Müftüsü Yusuf Akkus, “Din görevlisi, toplumun örnek aldigi, halkimizin gönlünde farkli bir yeri olan insanlardir. Onlarin birinci vazifesi gönüllere dokunmaktir. Insanlarin derdiyle dertlenen, model alinan kimselerdir. Degerli hocalarimiz; bu baglamda bizlere çok is düsmektedir. Bizler, kendini insanlara hizmet etmeye adayan gönül insanlariyiz. Sadece camimizin degil evimizin kapisi bile herkese açik olmali, kendi bulmak isteyen, yüregi dertlenen herkes bizde sifa bulmali. Çalisma ve gayretleriniz hep bu perspektif içinde olmalidir. Sizlerle böyle bölgesel bir toplanti gerçeklestirmemizin ilk amaci, sizleri dinlemek asamadiginiz her konuda sizlere yardimci olmaktir. Sizin derdiniz bizim derdimizdir” diye konustu.

Daha sonra çalisma yapilan ve faaliyetler konusunda da Il Müftü Yardimcisi Ünal Tan ve Din Hizmetleri Sube Müdürü Veysel Yilmaz da birer konusma yapti.

Bölgesel Din Görevlileri Cami Toplantilariyla; yürütülen din hizmetlerinde etkinlik ve verimliligi artirmak, bilgi ve tecrübe paylasiminda bulunmak, örnek projeleri tespit ederek yayginlastirmak ve din görevlilerinin mesleki yönden kendilerini gelistirmelerini saglamak hedefleniyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile