Din Görevlilerine İşaret Dili Eğitimi Verilecek

SİVAS - İşaret Dili Eğitmeni Mustafa Epik ve İşaret Dili Tercümanı Faruk Bilge'nin İl Müftüsü Şükrü Balkan’ı makamında ziyaretinde din görevlileri için "İşaret Dili Kursu" açılmasına karar verildi.

İl Müftülüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Epik, ziyarette, işitme engellilere yönelik din eğitiminin daha yüksek seviyeye ulaşması için İl Müftülüğüyle ortaklaşa çalışma başlatmak istediklerini belirtti.

Bu çalışmayı yapmaktan büyük mutluluk duyacaklarını kaydeden Epik, "Diyanet İşleri Başkanlığınca dini kavramlar sözlüğüne bağlı kalarak 'Türk İşaret Dili Dini Kavramlar Sözlüğü' hazırlamıştır. Hazırlanan bu kitapta yaklaşık 800 dini kavramın işaret diliyle anlatımı yer almaktadır. Kitapta yer alan bu kavramları ilimizdeki din görevlilerine öğreterek işitme engellilerin din eğitimi alanında daha iyi seviyeye gelmesini hedeflemekteyiz" ifadelerini kullandı.

Balkan ise il merkezi ve köylerinde görev yapan tüm personelle bu alanda yapılacak her türlü çalışmada yer almak istediklerini vurguladı.

İşitme engellilerin din ve Kur'an-ı Kerim öğrenimine katkı sunmanın kendileri için değerli ve elzem bir görev olduğunu aktaran Balkan, şunları kaydetti:

"Bir Kur’an Kursu öğreticimiz bayanlara yönelik 'Din Eğitimi ve Kur’an Öğretimi' hizmeti vermektedir. Bir erkek Kur’an Kursu öğreticimiz de yakın zamanda işaret dili eğitimini tamamlayarak hizmet vermeye başlayacaktır. İlk hedefimiz sizlerin de katkılarıyla işaret dili öğrenecek görevli sayımızı çoğaltmak. İnşallah, bu alanda yapacağımız ortak çalışmayla işitme engelli vatandaşlarımızın din eğitiminden mahrum kalmalarını engelleyeceğiz."

Ziyarettin sonunda yapılacak protokol ve çalışmayla kısa zamanda din görevlileri için "İşaret Dili Kursu" açılmasına karar verildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile