Dina'nin Babasi Ibouanga 'Bodrum Katinda Saç Kalintilarinin Oldugunu Biliyoruz'

Dina'nin Babasi Ibouanga 'Bodrum Katinda Saç Kalintilarinin Oldugunu Biliyoruz'

Karabük’te ölü bulunan Gabon uyruklu Jeannah Danys Dinabongho Ibouanga’nin babasi Guy Serge Ibouanga, kizinin bodrum katinda tutuldugunu belirterek, “Orada saç kalintilarinin oldugunu biliyoruz” dedi.

Karabük-Yenice karayolu Yesilköy mevkiindeki Filyos Çayi’nda 26 Mart 2023 tarihinde cesedi bulunan Gabonlu üniversite ögrencisi Jeannah Danys Dinabongho Ibouanga (17) ile ilgili davanin dördüncü durusmasi görüldü.

Polis ekipleri adliye önünde ve içerisinde genis güvenlik önlemleri alirken, durusmaya baba Guy Serge Ibouanga, anne Jessica Santda Makemba Panga, avukatlar ve Gabonlu ögrenciler katildi.

Kizi Dina için adalet isteyen anne Jessica Santda Makemba Panga “Benim istedigim sey adaletin yerini bulmasi. Kizimin kosarak çiktigi apartmanin bodrumundaki saç tellerinden haberdariz. Dina’yi kaybetmek çok aci. Dina için tüm delillerin arastirilip adaletin yerini bulmasini istiyoruz” dedi.

Baba Guy Serge Ibouanga ise kizinin Türkiye’ye sadece okumak için geldigini belirterek, “Dina, Allah’in bize verdigi tek çocuktu. 17 yasina gelen kizimizin anca naasini almaya gelebiliyoruz. Bizim tek istegimiz gerçeklere kavusmak. Dina hiçbir sey yapmadi, suçu yoktu” ifadelerini kullandi.

Ibouanga, Dina’nin apartmanin bodrum katinda tutulduguna dair kanitlarin oldugunu aktararak, “Orada saç kalintilarinin oldugunu biliyoruz. Türkiye büyük bir ülke, Bunun arastirilmamasi anlasilir gibi birsey degil. Dina geri gelmeyecek ama adaletin yerini bulmasini istiyorum” seklinde konustu.

Durusmaya SEGBIS araciligiyla katilan sanik Dursun A. hiçbir ifadesinde çeliskili konusmadigini, Dina’yi yardim etmek için aracina aldigini ve suçsuz oldugunu tekrarlayarak, tahliyesini talep etti.

Mahkeme heyeti sanigin tahliye talebinin reddine ve tutukluluk halinin devamina karar verirken, durusmayi 18 Ekim 2024 tarihine erteledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile