Dinar, Çapalı köyünü Uluborlu'ya kaptırmak istemiyor

Afyonkarahisar İl Genel Meclisi üyesi İbrahim Acar, Dinar ilçesine bağlı Çapalı köyünü Isparta'nın Uluborlu ilçesine kaptırmayacaklarını bildirdi.

Afyonkarahisar İl Genel Meclisi üyesi İbrahim Acar, Dinar ilçesine bağlı Çapalı köyünü Isparta'nın Uluborlu ilçesine kaptırmayacaklarını bildirdi.

Meclis toplantısında konuşan Dinar'ın MHP'li üyesi Acar, Çapalı köy halkının, Uluborlu'ya bağlanma isteğine karşı olduklarını açıkladı. Geçtiğimiz günlerde Çapalı köy halkının yapılan referandum sonrası köyün Uluborlu'ya bağlanması yönünde karar almasını eleştiren Acar, olayın perde arkasında buradaki su kaynaklarının ele geçirilmesi olduğunu savundu.

Isparta milletvekillerinin Çapalı halkını kandırdığını savunan Acar, durumun biran önce değerlendirilerek, gerçeklerin ortaya konulması gerektiğini kaydetti.

Uluborlu'nun 5 köyü olduğunu dile getiren Acar, Uluborlu belediye başkanının hizmetlerinin tamamlamış gibi Çapalı köyüne gelerek burada vatandaşların aklını bulandırdığını söyledi. Her hizmetin anında yapılamayabileceğini ve gecikmelerin olabileceğini aktaran Acar, "En küçük bir gecikmede 'Uluborlu'ya bağlanacağız' diye isyan ediyorlar." dedi.

Çapalı köyünün Isparta'ya gitmesi durumunda Dinar 11 köyünün daha gideceğini savunan Acar, "Bu siyaset üstü bir olay. Afyonkarahisar'ın köylerinde bile su kavgası oluyor, Isparta ile bu yüzden çıkabilecek su kavgasında birinin burnu kanasa bunun sorumlusu kim olacak? Hiç mi vicdanları sızlamayacak? Afyonkarahisar'ın bakanı var. Ben siyasette güçlü olan Afyonkarahisar'ın Çapalı köyüne Uluborlu ilçesine vermeyeceğine inanıyorum." diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile