Dinar'dan Kısa Kısa

Dinar ilçesinde Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası etkinlikleri çerçevesinde Dinar İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik ekipleri Yeniyol İlkokulunda öğrencilere trafik semineri verdi.

Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği personelinden polis memuru Mustafa Karakiraz tarafından verilen eğitimde ilkokul çocuklarına temel trafik kuralları anlatıldı.

Karakiraz, trafik eğitimi ile sağlanan bilgilerin, insanın en başta trafik bilinci kazanarak trafiğe çıkmasını ve beraberinde, kazaların en aza indirgenmesini sağladığını söyledi.

Trafik eğitiminin en temel amacının kazaları en aza indirmek olduğunu belirten Karakiraz, şöyle konuştu:

'Bu kazalar, hem sürücüler hem de yayaları ilgilendirir. Dolayısıyla, trafikte her şekilde bulunan herkes, trafik eğitiminden geçmelidir. Karayolları kapsamında, yolu kullanan sürücü ve yayaların davranışlarını kurallara uymaya yönlendirmeyi amaçlar. Bu olumlu davranış biçimi, trafik işaretleri ve hız sınırı gibi bilgilerin pekiştirilmesiyle sağlanır. Böylelikle karayolu güvenliği sağlanabilir, seyir halindeki sürücüler için tehlike en aza indirilmeye çalışılır. Benzer şekilde, karayolu trafiğinden yararlanan, sürücü olmayan yayalar grubu için de yol ve yol çevresinin güvenli kullanımı ve düzeni için bilgilendirme yapılır. Kaza anı ve kaza sonrası hakkında gerekli ilk yardım bilgileri sağlanır.'

- Dinar'da Engelliler Haftası etkinliği

Engelliler Haftası dolayısıyla Dinar Sermaye Piyasası Yatılı Bölge Ortaokulu'nda çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Okulun Çok Amaçlı Salonu'nda düzenlenen etkinlikte konuşan Dinar SPK YİBO Baş Müdür Yardımcısı Mustafa Orhan, 10-16 Mayıs'ın kutlama değil bilinçlenme, toplumda engellilere yönelik farkındalık yaratma günü olduğunu söyledi.

Orhan, 'Engelli vatandaşların sorunlarına sahip çıkmak, doğru ve kalıcı çözümler üretmek, onların yaşama sevincini yitirmeden mutlu bir yaşam sürmeleri için çaba göstermek, en önemli sorumluluklarımızdan biridir.' dedi.

Dinar Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Seydi Özkurt da Engelliler Haftası'nın 10 Mayıs ile 16 Mayıs arasında Birleşmiş Milletler'e üye 156 ülkede aynı tarihlerde kutlanan özel hafta olduğunu kaydetti.

Daha sonra okul öğrencileri tarafından hazırlanan şiir, şarkı dinletisi, folklor gösterileri, oratoryo sunumu, yarışmalar ve jimnastik gösterileri sunuldu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile