Dinçer: Siyasi ve İdeolojik Eleştiriler, Gösteriler Bize Yol Göstermiyor

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, 4+4+4 sisteminden dolayı bugün Ankara’da yapılan eylemlerle ilgili olarak, yapılan değişikliklerde toplumun bütün kesiminin mutabakata varmasının beklenmemesi gerektiğini belirtti.

Dinçer, “Eleştiriler ya da karşı çıkışların ön yargılı olmaması, subjektif ya da siyasi nedenlerle değil, eğitimin ihtiyaçlarıyla ve gerekleri ile ilgili olması önemli. Doğrusu ön yargılı, siyasi, ideolojik eleştiriler ve gösteriler bize pek yol göstermiyor.” dedi.

Ankara'da TOBB ETÜ Üniversitesi’nin 2012-2013 akademik yılı açılış törenine katılan Bakan Ömer Dinçer, yeni eğitim öğretim yılı ile ilgili olarak gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Pazartesi günü yeni eğitim ve öğretim yılının başlayacağını bildiren Dinçer, “Hem yeni eğitim öğretime başlıyoruz hem de yeni bir sistemle başlıyoruz. Yine bildiğiniz gibi ilkokul birinci sınıflar pazartesi günü yeni sistemle başladılar. Hem yeni sistemin hem de yeni eğitim öğretim yılının hayırlara vesile olmasını diliyorum.” diye konuştu.

Yeni eğitim sistemine karşı çıkışların ve Ankara’da bugün yapılan eylemlerin hatırlatılması üzerine ise Dinçer şöyle konuştu:

“Biz bir değişiklik yapıyoruz, değişikliğimizin temel gerekçesi küresel dünyada meydana gelen değişmeler ve gelişmeler. Dünya artık süratle değişiyor ve gelişiyor. Bu yüzden de ona uyum sağlayabilirseniz ayakta kalırsınız. Kendi iç dinamiklerimize baktığımızda da birçok sorunu gündeme getirip tartışabiliriz. Bu açıdan hem iç faktörlerin hem de dış çevre faktörlerinin değişmeye zorladığı açık. Buradan hareketle biz de eğitim sistemimizde değişiklik yapıyoruz. Tabii ki yapılan bir değişiklikle alakalı olarak toplumun bütün kesimlerinin yüzde yüz mutabakat sağlaması, herkesin bu değişikliklerden çok mutlu olması da beklenmez. Her değişim onun karşısında çıkışları da beraberinde getirir. Bunun çok normal olduğunu kabullenmeliyiz. Bu sebeple yaptığımız değişiklilere yönelik eleştirileri, bununla ilgili gösterileri ben çok yadırgamıyorum. Daha önemlisi bu eleştirilerden hakikaten doğru olan varsa bunları da kendimize rehber ediyoruz.”

Dinçer, yapılan eleştirileri, normal bir kontrol panelinde bir kırmızı ışık gibi düşünebileceğini ifade ederek, “O bir yerde hata yapıp yapmadığınızı gösterir. Biz de geriye dönük verdiğimiz kararları inceliyoruz. Ancak bu eleştiriler ya da karşı çıkışların ön yargılı olmaması, subjektif ya da siyasi nedenlerle değil, eğitimin ihtiyaçlarıyla ve gerekleri ile ilgili olması önemli. Doğrusu ön yargılı, siyasi, ideolojik eleştiriler, gösteriler bize pek yol göstermiyor.” şeklinde konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile