'Diplomatlarımıza Yapılacak Saldırılardan Sarkisyan Sorumludur'

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, yurtdışında görev yapan Azerbaycan vatandaşlarına özellikle diplomatlarına yapılacak herhangi bir saldırıdan Ermenistan yönetimini sorumlu tutacaklarını bildirdi.

Konuyla ilgili basına açıklamalarda bulunan dışişleri bakanlığının basın sözcüsü Elman Abdullayev, Macaristan'dan ülkesine iade edilen Azerbaycanlı subay Ramil Seferov'un affedilmesi ile birlikte Ermeni ASALA terör örgütü tarafından ülkenin yurtdışındaki diplomatik temsilciliklerine tehdit mesajları gönderildiğini bildirdi.

Elman Abdullayev, ‘’Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımıza yapılacak herhangi bir saldırıdan başta Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan olmak üzere Ermenistan yönetimini sorumlu tutacağız’’dedi.

ASALA'nın dünyada, birçok masum insanın katili olan terörist bir örgüt olarak tanındığını hatırlatan Elman Abdullayev, "Ermenistan yönetiminin tehdit dolu bildirileri, saldırgan üslubu, teröre destek veren ve onu kollayan bir yönetim anlayışı olduğunun göstergesidir. Ermenistan yönetiminin bize karşı kullandığı saldırgan üslup, seçim öncesi iç politikada aşırı milliyetçi grupların desteğini kaybetmemek adına yapılan popülist bir adımdır’’dedi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile