Diş beyazlatmak zararlı mı?

Diş beyazlatmak zararlı mı?

Diş Hekimi Pınar Cebe, diş beyazlatma tedavisinin dişe hiç bir zararı olmadığını belirterek, "Ama doktor kontrolünde ve dokturun size verdiği ilaçlarla yapılmalı" uyarısında bulundu.

CNN Türk ekranlarında yayınlanan Pınar Esen'in sunduğu Güne Merhaba Haftasonu programına konuk olan Diş Hekimi Pınar Cebe diş bakımı konusunda uyarılarda bulundu.

Tartarın oluşmasındaki en önemli nedenin tükürük ve ağız bakımının yeterli olmaması olduğunu belirten Cebe, "Özellikle alt dişlerin arka yüzeylerinde tükürük kanalları birikir. Üst çenede de genelilke arka bölgede birikir. Bunların temizlenmesini hastalar normal fırçayla yapamaz. O yüzden 6 ayda bir eğer çok sık birikim varsa daha kısa süreli kontrollere gelinmeli" önerisinde bulundu.

Sigara ve kahvenin diş yüzeyindeki pürüzlü diş taşlarının birinkintiyi artırdığını ifade eden Ceber, "Bu sefer lekelenmeler artıyor. Lekelenme artınca yüzeyindeki pürüzlerden dolayı birikinti artıyor, o zaman önüne geçilmez bir hal alıyor temizlenmezlerse" dedi.

DİŞ BEYAZLATMA YÖNTEMİ

Hastanın renk sorunu varsa iki tip diş beyazlatma yapıldığını söyleyen Cebe, "Biri muayenehanede yaptığımız ofis diş temizliği, diğeri de ev tipi beyazlatma. Bununla yeterli 2-3 ton beyazlık elde edebiliyoruz. Ama dişin yapısı çok önemli bazen çok zor beyazlıyor dişler, o zaman hem süreyi biraz uzatıyoruz hem de genelde ben geri dönüşü olmasın diye ev tipi ve ofis tipini beraber uygulatıyorum hastaya" diye konuştu.

Tedavi yöntemini de anlatan Cebe, "Önce ofiste özel ilaçlarla diş etlerini örtüyoruz, sonra beyazlatmz ilacını da dişlerin üzerine sürüp lazer ya da mavi ışık dediğimiz bir ışık tutuyoruz. Yeni geliştirilen malzemelerle bazen onu bile uygulamıyoruz. Genel de 20, 20, 20 3 seansta 1 saatte tamamlıyoruz. Evde de hastalardan aldığımız ölçülerle bir diş plağı hazırlıyoruz, içine evde uygulanacak ilaçları veriyoruz" şeklinde konuştu.

Bu tedavilerde bazen hassasiyet gelişebildiğine işaret eden Cebe, "Elektrik çarpması gibi bir sancı girer. Ancak florlu diş macunları kullanarak bunu engelleyebiliyoruz. Zaten o uygulama esnasında oluyor ve bir gün sürüyor. Tükürüğün etkisiyle de o hassasiyet azalıyor, ağrı kesici veriyoruz" dedi.

Beyazlatma işleminde sonra 48 saat renkli yiyecek ve içeceklerden uzak durulması gerektiğine dikkat çeken Cebe, beyaz olan her şeyin serberst olduğunu söyledi.

Cebe, diş beyazlatma tedavisinin dişe hiç bir zararı olmadığını da kaydederek, "Ama doktor kontrolünde ve dokturun size verdiği ilaçlarla yapılmalı" uyarısında bulundu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile